Foto: Reuters/Scanpix
Holivudas aktieris un režisors Mels Gibsons (attēlā) atkal izteicis draudus savai bijušajai draudzenei un bērna mātei Oksanai Grigorjevai, šoreiz solot viņu nogalināt.

Gibsona agresīvos izteikumus publiskojis resurss wrap.com, kas savā rīcībā ieguvis vēstuli, kuras autors ir aktiera nesenais sadarbības partneris - pazīstamais scenārists Džo Esterhāzs.

Deviņas lappuses garajā vēstījumā Esterhāzs vairākkārt citē aktiera nesavaldības izpausmes. "Tu trakoji par Oksanu pat pēc tam, kad biji panācis vienošanos par meitas Lūcijas aprūpes tiesībām," vēstulē atgādina Esterhāzs. "Un tad tu savus draudus izvērsi, sakot, ka liksi viņu nogalināt un to īstenot tev palīdzēs divi FIB aģenti, ar kuriem esi sadraudzējies."

Tāpat filmas Pamatinstinkts scenārija autors Esterhāzs secina, ka Gibsons ienīst ebrejus, jo nav vēlējies strādāt pie filmas par mūsu ēras II gadsimta jūdu dumpiniekiem The Maccabees. Savukārt Gibsons, kurš arī režisē un producē filmas, savu atteikšanos skaidro ar scenārija zemo kvalitāti.

Gibsons arī ir atvainojies par "izteiksmīgu vārdu lietošanu", tomēr uzstāj, ka lielākā daļa bijušā kolēģa apvainojumu ir "pilnīgi safabricēti."

Jau 2010. gadā atklātībā nonāca audio ieraksts, kurā dzirdams, kā Gibsons lamā Grigorjevu un draud viņu nosist un aprakt, kā arī mētājas ar rasistiskiem apvainojumiem.

Jau ziņots, ka krievu izcelsmes pianiste un komponiste Grigorjeva savu bijušo draugu iesūdzēja tiesā, bet pēc tam apsūdzību atsauca. Tika panākta vienošanās par 750 000 ASV dolāru izmaksu piecu gadu laikā un mājas iegādi Grigorjevas un viņas meitas vajadzībām.

Tomēr skandāls nodarīja lielu ļaunumu aktiera reputācijai, lai gan viņu aizstāvēja kolēģi Džodija Fostere un Roberts Daunijs juniors.

Pēc ilgāka klusuma perioda filmas Drošsirdis zvaigzne atkal parādījās uz ekrāna 2010. gada finansiāli neveiksmīgajā trillerī Tumsas mala (Edge of Darkness), kura kases ieņēmumi gandrīz nepārsniedza filmas izmaksas. 2011. gadā uz ekrāniem iznākusī filma Bebrs (The Beaver) bija vēl lielāka izgāšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!