Foto: Kadrs no video

Kādā Spānijas televīzijas šovā pārbaudīta populārās filmas Bada spēles aktrises Dženiferas Lourensas (attēlā) prasme loka šaušanā.

Aktrisei vajadzēja ar bultām, kurām bija gumijas uzgaļi, trāpīt pa īpašos aizsargtērpos ģērbtiem cilvēkiem. Lai gan sākumā Lourensa šķita samulsusi par dīvaino uzdevumu, to paveikt viņai izdevās samērā veiksmīgi.

Šova El Hormiguaro dalībniekus tā vadītāji bieži dažādi izjoko vai samulsina - tieši ar to raidījums izpelnījies popularitāti Spānijas skatītāju vidū.

Pēc Sjūzanas Kolinsas jauniešu fantastikas romāna uzņemtā filma Bada spēles kļuvusi par vienu no pēdējā laika finansiāli veiksmīgākajiem kinodarbiem. Filma vēsta par nākotnes pasauli, kurā Ziemeļamerikas vietā izveidojusies skarba valsts Panama.

Panamā katru gadu tiek rīkotas "Bada spēles", kuru dalībnieki spiesti iznīcināt savus pretiniekus, un šajā spēlē noraugās visi valsts iedzīvotāji.

Galvenajā lomā filmējusies 21 gadu vecā daudzsološā amerikāņu aktrise Dženifera Lourensa, kura par lomu filmā Winter's Bone pirms diviem gadiem bija nominēta "Oskara" balvai un piedalījusies arī filmā X-Men: First Class.

Savukārt no ASV pienāk ziņas, ka praktiski visās valsts loka šaušanas sekcijās pieteicies neproporcionāli liels bērnu un jauniešu skaits, kuri loka šaušanu pēkšņi sākuši uztvert par "stilīgu" nodarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!