Foto: DELFI
Pretrunīgi vērtētais pašmāju politiķis, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (attēlā) ne reizi vien novērtēts kā viens no stilīgāk ģērbtajiem Latvijas politiskās elites pārstāvjiem, bet pats kungs savu ģērbšanās stilu par kaut ko īpašu neuzskata.

"Es neģērbjos skaisti, es cenšos apģērbties. Esmu publiska persona, pilsētas vadītājs. Es nevaru staigāt kā bomžs. Patīk vai nepatīk, tā ir normāla darba prasība," intervijā žurnāla Santa maija numurā stāstījis Lembergs.

Jau agrāk izskanējusi informācija, ka politiķis apģērbu pērk dārgos ārvalstu veikalos, un to nenoliedz arī pats Lembergs.

"Latvijā tiešām pērku tikai pārtiku. Drēbes iegādājos ārzemēs tāpēc, ka, pirmkārt, tur ir lētāk, otrkārt, ir nesalīdzināmi lielāka izvēle un tikai ārzemēs varu izbrīvēt kādu laiku, lai iepirktos.

Latvijā man absolūti nav laika, lai trīs stundas staigātu pa veikalu. Bet, ja gribas kaut ko nopirkt, jūs nedrīkstat steigties," savus iepirkšanās paradumus raksturojis politiķis un atklājis vēl vienu savas veiksmīgās garderobes noslēpumu.

"Man piecpadsmit gadus nav mainījies apģērba izmērs, un, tā kā pērku augstas kvalitātes mantas, tās nenovalkājas," skaidrojis Lembergs un kā piemēru minējis savu zilo mēteli, kuru iegādājies pirms 18 gadiem.

"Atceros, toreiz nopirku dārgu, bet kolēģis taupīja naudu un nopirka lētāku. Par viņa mēteli jau pēc diviem gadiem varēja pateikt, ka tas ir valkāts, manējam vēl tagad ir lieliska kvalitāte," priecājies Lembergs, kuram gan arī gadījies iekrist uz pirkumu kvalitāti.

"Man ļoti patīk kašmira džemperi, to ļoti viegli valkājas, tie ir ļoti mīksti. Bet ir ļoti liels diapazons to kvalitātē. Vienreiz iegāju veikalā, un bija tik foršas krāsas, domāju - oho, cik te skaisti! Bet jau skatos, ka cena ir puse no parastās.

Nopirku, pāris reižu uzvilku, un cauri. Tā kā jābūt ļoti uzmanīgam. Neesmu tik bagāts, lai pirktu lētas mantas," stāstījis Lembergs.

Vērtējot savu materiālo stāvokli, politiķis koķeti atraucis, ka sieru nopirkt viņš varot, bet tas, kā viņa bagātību vērtē, viņam esot vienaldzīgi.

"Apzīmējums bagātākais man ir pilnīgi vienaldzīgs. To, ka neesmu nabadzīgākais, zinu, un ar to man arī pietiek," intervijā Santai apgalvojis Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!