Foto: DELFI

Tiem, kuri iedomājas, ka jaunie, stilīgie r'n'b dziedātāji, tostarp arī populārais Edijs Melnis (attēlā), ar īpašu intelektu neizceļas, nāksies vilties – Edijs, izrādās, ir arī liels lasītājs un tieši grāmatām ir liela loma viņa domāšanas veida un dzīves filozofijas izveidē.

"Man ļoti patīk Rendijs Geidžs. Viņam gan ir tikai četras grāmatas, bet esmu izlasījis tās visas. Tās ir par tagad moderno pozitīvo domāšanu. Viņa grāmatas māca to, kā kļūt par miljonāru ne tikai finansiālā ziņā, bet arī domāšanas veidā.

Tur ir kaut kas no garīgā, bet man patīk, ka viss šajās grāmatās pateikts īsi un konkrēti. Un visas Geidža atziņas ļoti noder dzīvei," sarunā ar DELFI Izklaide savu iecienīto lasāmvielu atklāj Edijs. Viņš pats Geidža grāmatas lasījis krieviski, taču zina stāstīt, ka interesentiem pieejams arī variants angļu valodā, un šis tas atrodams arī latviski.

Vispār r'n'b dziedātājs literatūras ziņā ir ļoti izvēlīgs. "Lasu tikai tādas grāmatas, kas man var kaut ko dot dzīvei - citādas nelasu. Vienkāršos romānus neesmu lasījis un nelasīšu," savu gaumi atklāj Edijs.

Mūziķis esot liels lasītājs - viņš rēķina, ka kopā dzīvē varētu būt izlasījis apmēram 20 grāmatas. Tiesa, no pārējām izlasītajām neviena nav atstājusi tik lielu iespaidu kā Geidža darbi.

"Citas izlasītās grāmatas nenosaukšu. Šie Rendija Geidža darbi būs vislabākie, ko varu ieteikt citiem. Nevaru pat izcelt kādu vienu konkrētu atziņu, ko man devušas Geidža grāmatas, bet tās mainījušas manu domāšanas veidu kopumā. Pēc to izlasīšanas esmu sācis saprast dažādas lietas dzīvē - mana domāšana attīstījusies," ieguvumus no lasīšanas uzskaita populārais mūziķis.

Viņš nepierīt stereotipam par to, ka dziedātāji, jo īpaši modernās mūzikas izpildītāji, ar lasīšanu īpaši neaizraujas. "Amerikā visi nēģeri un gangsteri tieši lasa tāda tipa literatūru - to, kas dod noderīgas atziņas dzīvei," atklāj Edijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!