Kārtējais skandāls izraisījies sakarā ar bēdīgi slaveno amerikāņu televīzijas realitātes šovu Toddlers & Tiaras - iepriekš tam tika pārmesta nejēdzīga bērnu psihes maitāšana un pedofilu kārdināšana, bet tagad atklājies, ka krāsa, ar ko mātes pārkrāso savas "lellītes", lai viņas izskatītos glītākas, iespējams, ir toksiska.

Skandāls aizsācies trīs gadus vecās Savannas (attēlā) dēļ - meitenīte skaistumkonkursos piedalās jau kopš 10 mēnešu vecuma sasniegšanas, bet tagad eksperti norādījuši uz viņas īpatnējo ādas krāsu arī ikdienā. Tomēr viņas māmiņai ir savi pretargumenti.

"Jā, es arī domāju par savas meitas ādu. Es konsultējos ar savu ārstu, un viņš teica, ka tas ir simtprocentīgi droši un ka nebūšot nekādu blakusefektu. Bet es to nevaru nedarīt: meitai konkursos ir jāuzvar, bet kā lai viņa sacenšas ar citām meitenēm, kurām visām ir zeltīti skaista ādas krāsa?" jautā Savannas māmiņa, 26 gadus vecā Lorēna Džeksone no Mičiganas.

Tāpēc Lorēna ik mēnesi savai meitai veic apsmidzināšanas procedūru, bet kopumā par meitenītes izskata kosmētisku uzlabošanu un dalību dažādos bērnu talantu šovos viņa maksā vairāk nekā 3000 dolāru mēnesī.

"Arī šādās lietās pastāv robeža, bet es Savannu turu robežas labajā pusē. Es nekad neesmu domājusi par botoksa injekcijām vai plastisko ķirurģiju. Tas nemaz nav nepieciešams - jau šobrīd mana meita lieto daudz vairāk kosmētikas nekā es," stāstījusi māmiņa.

Arī mazā Savanna atzinusi, ka viņai ļoti patīk savas ādas tumšais tonis. "Bet vispār man visvairāk patīk atrādīties peldkostīmā un par uzvarām saņemt milzīgus princešu kroņus," atzīst trīs gadus vecā meitenīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!