Foto: F64

Skandalozais čečenu izcelsmes aktieris, režisors un dziedātājs Ņikita Džigurda bija viens no nedaudzajiem, kurš "geju strīdā" starp Timati un Filipu Kirkorovu bija jaunā repera pusē, bet tagad viņš aicina visas Krievijas šovbiznesa zvaigznes "iznākt no skapja".

Tiesa, krievu valodā pēdējā laikā figurē nedaudz cits jēdziens: Džigurda iesaka atzīties visiem, kuri ietilpst "gaiļu aptverē" (петушиная обойма) - tas ir vārds, kādā Timati publiski nolamāja Kirokovu un viņam līdzīgos.

"Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Valērijs Ļeontjevs, Sergejs Lazarevs, kurš imitē romānu ar Ļeru Kudrjavcevu, Andrejs Daņilko [Verkas Serdjučkas īstais vārds] - tie ir geji, par kuriem esmu pārliecināts. Šo uzvārdu ir daudz.

Piedāvāju viņiem atzīties - rīkoties idejas vārdā. Ja viņi apzinās, ka ir smalkas un viegli ievainojamas būtnes, tad vajadzētu arī saprast, ka sods par šādām darbībām nedraud. Es neesmu homofobs. Es atbalstu gejus. Sanāk tā: jo mazāk mūs - īsto vīriešu, jo vērtīgāki mēs esam meiteņu acīs," intervijā krievu presei stāsta Džigurda.

"Timati un viņa draugiem nepatīk, ka geji, piesedzoties aiz normālu vīriešu tēla, ieņem šovbiznesa kanālus un nelaiž tur heteroseksuāli orientētus talantīgus jauniešus. Puišiem nepatīk, ka viss ir glamūrs, ka viss ir pielaizīts, ka viss notiek vēža pozā.

Kad geji atzīs savu orientāciju, tikai tad varēs runāt par proporcijām šovbiznesā. Lūk, piemēram, sieviešu novirziens, lūk - vīriešu, lūk - geju. Ja nekas nemainīsies, tad viss var beigties ar agresiju, bet to, manuprāt, nevajadzētu pieļaut," stāsta Džigurda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!