Foto: DELFI
Vasarā arvien vairāk pasākumu notiek ārpus telpām, tāpēc viens no nepieciešamākajiem aksesuāriem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kuri dodas uz dažādiem burziņiem, noteikti ir saulesbrilles, kas ne tikai aizsargā no saules stariem, bet arī kalpo kā būtisks elements koptēla veidošanā.

Viens no zināmākajiem pašmāju modes blogeriem Deniss Ševeļovs sarunā ar DELFI Izklaidi, komentējot šīs vasaras saulesbriļļu tendences, atzīst, ka būtisku jaunumu šajā jomā šovasar neesot.

"Recesija ir pamanāma ne tikai biržās, bet arī modes skatēs. Saulesbriļļu industrija arī nav izņēmums, tāpēc modes nami šovasar radikālas izmaiņas dizainā nav piedāvājuši," analizē Deniss.

Dodot padomus visiem stilīgajiem, blogeris norāda, ka droši var pirkt vai turpināt valkāt aviatora stila saulesbrilles, tā saucamās kaķacis vai klasiskās hipsterīgās saulesbrilles. Tiem, kuriem modes tendences ir īpaši svarīgas, jāizvēlas rāmji no matētas plastmasas vai caurspīdīgi, kas atgādina ledenes. 

Vērtējot Latvijā zināmu cilvēku saulesbriļļu izvēli pēdējā mēneša laikā, Deniss savos spriedumos ir ironiski skarbs.

"Mūsu pašmāju slavenības acīmredzot dzīvo citā realitātē, kur nav pieejami modes žurnāli vai internets, tādēļ viņu izvēle ir cita," atzīst modes pasaules zinātājs, bet mierina, ka viss nav tik traģiski un ir arī daži labi piemēri.

Vērtējot dziedātāja Dona jeb Artūra Šingireja saulesbriļļu izvēli dziesmas Signāls pikantajā klipā, Deniss uzteic mūziķa turēšanos pie pārbaudītām vērtībām - viņš izvēlējies tā saucamās wayfarers stila brilles, kas ir īsta hipstera atribūts. Tiesa, lai neiestrēgtu tālajos piecdesmitajos, labāk izvēlēties šovasar piedāvātos matētos vai caurspīdīgos ietvaros, kādus piedāvā, piemēram, zīmols Carrera.

Arī dziedātājas Lienes Šomases saulesbriļļu izvēli modes blogeris uzteic: "Kaut arī Liene ir talantīga un jauka sieviete, tas diemžēl īsti neatspoguļojas viņas stilā. Tomēr saulenes viņai ir aktuālas - no caurspīdīgas plastmasas."

Atzinīgus vārdus no Denisa saņēmušas arī TV "seja" Anna Rozīte un dūla Katrīna Puriņa (abas kopā attēlā), kuras nesen savas stila pērles izrādīja Rīgā notikušajā vintidža lietu tirdziņā.

"Ar vai bez saulesbrillēm Annu vienmēr prieks redzēt. Un tas ir, pateicoties ne tikai viņas skaistumam, bet arī klasiskajam stilam. Anna neeksperimentē, tāpēc izvēlas mūžīgo klasiku - aviatorus no Carrera," stāsta Deniss, bet Puriņu viņš uzslavē par spēju dziedātājas Lanas Del Rejas stila vainagu līdzsvarot ar apaļajām saulesbrillēs, kas arī šovasar ir modē.

Dziedātājs Lauris Reiniks Denisam brīžiem atgādinot turīgu vācu "burgeri" jeb buržuju, kādus viņam daudz gadījies redzēt, mācoties Bavārijā, tomēr Reinika stils īpašu kritiku nepelna - dziedātājs izvēlas sportisko klasiku, kas ir atbilstoša gan viņa vecumam, gan statusam.

Pats Deniss šovasar izvēlas Gucci saulesbrilles, bet viņa laba draudzene - politiķa Kārļa Leiškalna vecākā meita Guna Leiškalne-Rokk - priekšroku dod zīmola Bettega Veneta acenēm.

"Mēs, kā jau sen visiem ir zināms, esam reālie stila diktētāji Latvijā, un tas, kas parādās mums mugurā vai uz deguna, pēc kāda laika kļūst ļoti aktuāls. Ja Jeļena Strahova, kura, starp citu, izvēlas arī klasiskos aviatorus zeltītos ietvaros, veidotu kategoriju "stilīgākie sabiedrības cilvēki" Latvijas Modes un stila balvā, tad mēs jau sen kļūtu par "stila ikonām" līdzigi Maijai Silovai vai Agnesei Zeltiņai," spriež Deniss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!