Foto: DELFI

Okartes skatuvē 2 iepazītā jaunā dziedātāja Kristīne Šomase (attēlā) pēc šova noslēguma jau piedzīvojusi pirmos nepatīkamos starpgadījumus mūzikā – viņas dēļ nepelnīti nopelta pašas māsa, kā arī pievīlis šova kolēģis Rihards Millers jeb Rikardions. Tomēr Kristīne uz dzīvi skatās ar gaišumu un lēnām, bet mērķtiecīgi soļo pretī savam sapnim.

"Nekāda dueta ar Rikardionu nav bijis un nebūs. Rikardions man palūdza kopā ierakstīt dziesmu, un es neatteicu, bet negāja runa par nekādu mūsu izveidotu duetu, kā viņš pēc tam stāstīja presei. Žēl, ka cilvēki tā izrīkojas man aiz muguras.

Bija sarunāts, ka gatavo dziesmu Rikardions vispirms atsūtīs man paklausīties, bet solījums netika turēts. Vienkārši pēkšņi saņēmu draugos vēstuli no kāda puiša, kurš rakstīja, ka ļoti priecājas par jauno duetu - es un Rikardions. Es biju šokā un ļoti pārdzīvoju," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kristīne.

Jaunā dziedātāja nav intrigu un kašķu mīļotāja, tāpēc viņa strīdos ar Rikardionu nav ielaidusies, jo puisis apsolījis presi informēt par to, ka nekāda dueta nav. Diemžēl arī šo solījumu Rikardions nav turējis.

"Ar Rikardionu man vairs nekādas sadarbības nebūs. Plānoju drīzumā izdot pati savu dziesmu, bet pēc tam man iecerēta sadarbība ar meiteņu popgrupu Notiņas. Es laikam atšķiros no visiem pārējiem šova dalībniekiem, jo man negribas neko ķert un grābt - veidošu karjeru lēnām un mierīgi. Man vēl ir diezgan daudz jāpamācās," godīgi atzīst Kristīne.

Viņa vēl esot sevis muzikālos meklējumos, tāpēc ar interesi DELFI Izklaidē izlasījusi mūzikas eksperta Guntara Rača analīzi par Okartes skatuves talantu iespējām.

"Račs man ieteica darboties folkmūzikā, kas ir interesanti, jo mana mamma darbojas folklorā. Koncertā, kurā izpildīju dziesmu Debesis ir tuvu klāt, man pat prasījās dziedāt vairāk folka stilā, pašai skudriņas skrēja caur kauliem," spriež jaunā dziedātāja.

Viņas lielākā muzikālā iecere pašlaik ir pēc kāda laika atrādīt savu dziedāšanu slavenajam talantu meklētājam Saimonam Kauelam.

"Gribas dzirdēt, ko par mani pateiks tas vīrietis. Tāpēc ceru piedalīties The X-Factor - es gan nezinu, vai Saimons tur vēl ir. Bet vispirms man jāpabeidz vidusskola," ieceres atklāj Kristīne. Viņa veiksmīgi tikusi galā ar iekavēto mācībās, pašlaik bauda vasaru un gatavojas pēdējam skolas gadam.

Kristīne pēc šova noslēguma turpina arī apmeklēt vokālo pedagogu Edgaru Kramiņu, kurš atzinīgi izteicies par jaunās dziedātājas vokālu un pat izraisījis zināmu skandālu, paziņojot, ka Kristīne dzied labāk par savu slaveno māsu Lieni Šomasi.

"Es Kramiņa viedoklim nepiekrītu. Uzskatu, ka mēs katra atšķiramies un nav jānoniecina viena, lai paslavētu otru. Katram ir sava gaume. Man tomēr šķiet, ka māsai ir labāka balss, jo viņai ir daudz lielāka pieredze - es no viņas varu tikai mācīties.

Es ļoti gribētu no māsas iemācīties to sievišķīgo stiprumu, kas piemīt viņai. Es apbrīnoju Lieni, tāpat kā es ļoti apbrīnoju savu mammu un mūsu vecāko māsu - es viņas visas ļoti mīlu," sirsnīgi par ģimenes sievietēm izsakās Kristīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!