Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja krievu dramaturga Nikolaja Erdmana traģikomēdija Finita la Comedia!, bet pēc labi padarīta darba izrādes radošā komanda un atbalstītāji pulcējās teātra bufetā, lai atzīmētu sezonas atsākšanos.

Jaunās sezonas pirmās pirmizrādes afterpārtijā pulcējās jaunuzveduma aktieru ansamblis - galvenās lomas atveidotājs Artūrs Skrastiņš, jaunā Dailes teātra zvaigzne Dārta Daneviča, noslēpumainā tumšmate Ieva Pļavniece, kā arī Juris Žagars, Ērika Eglija un citi.

Vislielāko daiļā dzimuma pārstāvju uzmanību ballītes laikā iemantoja izrādes režisors, bulgārs Aleksandra Morfovs (attēlā centrā), kurš ar veiksmīgo debiju Dailes teātrī tika sveikts gan ar bučām un dziesmām, gan dāvanām.

Kā jau ierasts, Dailes teātra bufetes darbinieki pirmizrādes ballītes viesiem bija sarūpējuši oriģinālu cienastu - galds bija klāts padomju laika stilā, un tur varēja nobaudīt siļķi, pelmeņus, vinegretu, speķmaizītes un citus našķus, kā arī iemalkot vīnu vai kompotu.

Krievu dramaturga Nikolaja Erdmana luga, kuras oriģinālais nosaukums ir Pašnāvnieks, autora dzīves laikā netika publicēta vai uzvesta, jo pasludināta par "tukšu un kaitīgu" - tā vēsta par kāda bezdarbnieka lēmumu izdarīt pašnāvību, kas viņu no smieklīga mietpilsoņa padara par traģisku varoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!