Foto: DELFI

Starp pirmajām piecām LNT šova Dziedošās ģimenes saimēm, kas izturējušas pusfinālu, ir arī kolorītā Vīgupu ģimene – māsas Kitija Vīgupa un Aija Dūmiņa (abas attēlā). Meitenes, pretēji daudzu uzskatam, nav dvīnes, taču kopā šovbiznesā spēkus izmēģinājušas jau deviņdesmitajos gados.

"Satraukums, uzstājoties Dziedošajās ģimenēs, bija milzīgs. Dziedājusi kopā ar māsu biju, bet ne tādā mērogā," sarunā ar DELFI Izklaide emocijās pēc šova dalās Kitija.

Meitenes kā lielu piedzīvojumu atceras kopīgu uzstāšanos Olgas Rajeckas Disenītē tālajā 1998. gadā, kad pirmo reizi uzstājušās tik milzīgas publikas priekšā.

"Pašas pie spoguļa izmēģinājām deju soļus, pirmo reizi pieteicāmies un uzvarējām. Olga toreiz mums deva labu padomu - viņa teica: "Meitenes, jūs esat spriganas, bet tas, pie kā jums jāpiedomā, ir skatuves tērpi un tēls". Olga mums iemācīja to, ka uz skatuves jābūt krāšņām un jāizskatās labi.

Olgas padomu, protams, ņēmām vērā, jo uzskatām, ka viņa ir dziedātāja, kura uz skatuves vienmēr izskatījusies un izskatās izcili labi," spriež Aija.

Ikdienā māsu nodarbošanās saistītas ar bērniem - Aija ir sākumskolas skolotāja, bet Kitija vada deju studiju, kurā izglītojas audzēkņi no trīs līdz pat 50 gadu vecumam. Dziedošajām ģimenēm māsas pieteikušās, lai aizrautu un iedvesmotu arī citus tautiešus.

"Vēlos nest savu sirsnību tālāk un dot iedvesmu sapņiem," savu dalību šovā skaidro Kitija. Arī Aija piekrīt - viņa vēlas iedvesmot arī citus tautiešus uzdrīkstēties pieņemt izaicinājumus, un atklāj, ka piedalīšanās šovā un kāpšana uz skatuves visas Latvijas priekšā nemaz nav tik vienkārša lieta, kā varbūt izskatās no malas.

Par māsām īpaši stipri īkšķus tur dzimtajā Bauskā, pie tam ar īpašu interesi uz Vīgupām pēc starta Dziedošajās ģimenēs tagad skatās Bauskas pilsētas pamatskolas skolēni, kur mācības pasniedz Aija. Pagaidām popularitāte māsām sagādājusi tikai priecīgus brīžus, kaut gan abas smejas, ka cilvēki uz ielas jau pēta viens otru neatkarīgi no atpazīstamības.

"Jau pirms šova bieži vien bija tā, ka ej pa ielu un nesaproti, kāpēc cilvēki tā skatās uz tevi. Pirmā doma - kaut kas nav kārtībā? Tagad pēc šova tāpat skatās, un nu ir divi varianti, ko var iedomāties - kaut kas nav labi ar izskatu vai skatās šova dēļ," smejas Kitija.

Abas māsas ir neparasti līdzīgas, un vienmēr uzskatītas par dvīnēm, lai gan starp abām ir divarpus gadu vecuma starpība.

"Jau kopš Olgas Disenītes laikiem mūs uzskata par dvīnēm, un nereti sagadās tā, ka, iepriekš nesaskaņojušas, uzvelkam vienādas drēbes," stāsta māsas. Par to, kā dzīve mainīsies pēc Dziedošajām ģimenēm Kitija pagaidām īpaši nedomā - galvenais ir tagad nest prieku citiem caur saviem talantiem.

Aijai zināma atpazīstamība gan noderēs, jo pēc trim gadiem, kuri pavadīti, audzinot bērniņu, viņa atkal cer atgriezties uz skatuves, muzicējot kopā ar savu grupu Medo vai spēlējot ballītes kopā ar vīru Jāni un mūziķi Pēteri Upelnieku.

Vīgupas gan nav uzstādījušas sev arī konkrētu mērķi šovam. "Notiks tā, kā tam jānotiek. Svarīgi lai mēs pašas būtu apmierinātas ar savu sniegumu no svētdienas uz svētdienu," spriež Aija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!