Foto: DELFI

Kamēr citi mūziķi izvēlas studēt ko ar kultūru saistītu, grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska (attēlā) iestājusies Rīgas Stradiņa Universitātē un nu vada naktis, studējot medicīnas grāmatas, lai kļūtu par sertificētu ārstniecības personu.

”Mācos par audiologopēdu Rehabilitācijas fakultātē. Apgūstu padziļinātas zināšanas medicīnā - mācos par orgāniem, balss saitēm. Tas viss ir saistīts ar lietām, kas interesē mani, un ar ko pēdējā laikā aktīvi strādāju - dziedāšanu un elpošanu," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Rakovska.

Viņas izvēlētā profesija saistīta ar runas traucējumu profesionālu diagnostiku un korekciju, un kā jau visās ar medicīnu saistītajā jomās, studentiem nākas iekalt galvā lielu daudzumu zināšanu. Dziedātāja atklāj, ka jau pavadījusi naktis mācoties, lai nokārtotu nopietnu eksāmenu par cilvēka skeletu.

”Jā, pašlaik ir nedaudz grūti apvienot studijas ar muzicēšanu - grupai sanāk veltīt mazāk laika. Taču domāju, ka pēc tam būs vieglāk, jo pirmais semestris parasti ir tas trakākais," sevi mierina Rakovska.

Lai iegūtu bakalauru šajā specialitātē, Rakovskai būs jāmācās četrus gadus, pie tam divi gadi jāpavada praktiskā darbā, bet tas dziedātāju nebaida.

”Man būs jāstrādā par rehabilitācijas darbinieci, bet domāju, ka tas būs interesanti - iegūtās zināšanas jau tagad izmantoju praksē un studijas man ļoti patīk - pasniedzēji ir lieliski," atklāj mūziķe, kura kopš pagājušā gada nogales jau pasniedz arī pareizas elpošanas nodarbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!