Foto: DELFI

Tuvojoties dažādiem svētku pasākumiem un ballēm, aktuāls kļūst arī jautājums par atbilstoša apģērba piemeklēšanu. Ieteikumos, kā, plānojot savu garderobi, nezaudēt svētku patieso nozīmi un neapmaldīties vērtībās, dalās modes māksliniece Elita Patmalniece (attēlā).

"Svētku laiks jau nav paredzēts vien spilgta izskata radīšanai un spīdēšanai publiskos pasākumos, un arī to noskaņa neslēpjas tikai dāvanās vai tērpos. Tā vietā cilvēkiem jābūt kopā un jāsarunājas, jāvelta savs laiks apkārtējiem," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta māksliniece.

"Protams, apmeklējot saviesīgus pasākumus, vēlamies izskatīties labi un atšķirīgi no pārējā pūļa. Lai to panāktu, apģērbu, kas iegādāts parastā veikalā un varētu būt mugurā vēl pāris pretimnācējiem, iesaku uzlabot pašu rokām vai aiznest pie šuvēja, kas iecerēto ideju realizēs profesionālā līmenī.

Vienmēr esmu teikusi, ka dievs ir detaļās, tomēr tas arī nenozīmē, ka kleitai jāsprauž klāt dažādi pušķīši vai puķes. Apģērbu iespējams apstrādāt, mainot tā krāsu vai pāršujot, un, visbeidzot, to taču var sakombinēt ar citiem apģērbiem tā, ka to pat vairs nevar atpazīt no sākotnējā izskata," skaidro Patmalniece.

Neraugoties uz ieteikumu uzlabot un mainīt apģērba sākotnējo versiju, modes māksliniece kritiski attiecas pret vecā apģērba vairākkārtēju pārveidošanu.

"Tos vecos apģērbus atjaunojam jau neskaitāmus gadus. Par šo tēmu pat ir dažādi televīzijas raidījumi un interneta mājaslapas, bet cik var? Domāju, ka, ja iespējams, vecos tērpus labāk nevajag vilkt vispār, bet paturēt skapī un uzvilkt pēc kādiem desmit gadiem, kad tie patiešām būs atguvuši savu jaunību," iesaka modes eksperte.

Tāpat Patmalniece gan svētku, gan ikdienas tērpu piemeklēšanā uzsver mūžseno patiesību, skaidrojot individuālisma nozīmīgumu.

"Noteikti nevajag akli sekot kopējām stila tendencēm. Cilvēkam ir jāvadās pēc savām izjūtām un individuālās gaumes. Ja tā būs, tad šī iekšējās pasaules harmonija atspoguļosies arī ārējā tēlā un ar izskatu viss būs kārtībā. Piemēram, es pati ģērbjos tikai melnā. Citiem tas var likties drūmi, bet es pati jūtos koša," nosmej māksliniece.

Foto galerijā: Elitas Patmalnieces personālizstāde ar nosaukumu Istaba, kas šogad aprīlī tika atklāta galerijā Istaba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!