Foto: Publicitātes foto

17. maijā uz Latvijas kinoekrāniem iznāks filma Lielais Getsbijs ar Leonardo DiKaprio galvenajā lomā. Šīs filmas beigās viņš iet bojā (to var atklāt, jo klasiku ir lasījuši visi), taču ekspertu sastādītajā topā ar filmās biežāk mirstošajiem aktieriem Leo ir tikai desmitajā vietā.

DiKaprio karjeras laikā miris deviņās filmās: The Quick and the Dead (1995), Total Eclipse (1995), Romeo + Juliet (1996), Titanic (1997), Blood Diamond (2006), The Departed (2006), J.Edgar (2011), Django Unchained (2012) un tagad arī The Great Gatsby (2013).

Tālāk seko Tims Karijs, kurš karjeras laikā miris desmit filmās, Brūss Viliss miris 11 reizes, un tikpat bieži arī zviedru aktieris Stellans Skarsgards, kā arī meksikānis Denijs Treho.

Savukārt pa divpadsmit reizēm karjerā miruši Džonijs Deps, kurš pirmo reizi bojā gāja filmā Šausmas Gobu ielā (1984), un Garijs Oldmens, kura pirmā kinonāve bija kā pankam Sidam Višesam (1986).

Trešajā vietā ar 17 nāvēm ir Roberts De Niro, kurš karjeras sākumā lielākoties tika nogalināts kā nevēlams gangsteris, bet pēdējās filmas viņš kā večuks mirst dabīgā nāvē.

Otrajā vietā ir bijušais bokseris Mikijs Rūrks - viņa aktiera karjerā ir 19 nāves. Pirmo reizi tas notika 1983. gadā Kopolas filmā Cīņas zivtiņa, bet vēlāk miršanas intensitāte strauji pieauga.

Topa pirmajā vietā ierindojies 54 gadus vecais britu aktieris Šons Bīns, kurš karjeras laikā ir miris 25 filmās. Pēdējo reizi tas notika kanāla HBO fantāzijas seriālā Game of Thrones (Troņu spēles), kurā viņš tēloja Nedu Stārku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!