::recepte::
Iejauc mīklu. Bļodā ielej siltu ūdeni, pieber pieber raugu un cukuru. Visu izmaisi.
Pieber miltus un sāli – kārtīgi izmaisi, lai mīkla kļūst lipīga. Mīklai jābūt ne pārāk biezai. Paceļot ar karoti, mīklai lēnām jāplūst nost, tad tā sagatavota pareizi.
Mīklu noliec uzrūgt.
Pēc laika apmaisi mīklu un vēlreiz ļauj uzrūgt 30 minūtes. Pēc tam vairs mīklu nemaisi.
Ar karoti, kas samitrināta eļļā, ņem mīklu no bļodas malas un liec cepties uz sakarsētas pannas.
Pankūkas cep no abām pusēm, uzliekot vāku, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Iejauc mīklu. Bļodā ielej siltu ūdeni, pieber pieber raugu un cukuru. Visu izmaisi.
Pieber miltus un sāli – kārtīgi izmaisi, lai mīkla kļūst lipīga. Mīklai jābūt ne pārāk biezai. Paceļot ar karoti, mīklai lēnām jāplūst nost, tad tā sagatavota pareizi.
Mīklu noliec uzrūgt.
Pēc laika apmaisi mīklu un vēlreiz ļauj uzrūgt 30 minūtes. Pēc tam vairs mīklu nemaisi.
Ar karoti, kas samitrināta eļļā, ņem mīklu no bļodas malas un liec cepties uz sakarsētas pannas.
Pankūkas cep no abām pusēm, uzliekot vāku, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Lai labi garšo!