Foto: Vida Press
35 gadus vecais body-art mākslinieks Johaness Stoiters Itālijas provinces Dienvidtiroles tiek dēvēts par pasaulē labāko sava aroda meistaru, un gandrīz ikviens no viņa radītājiem zīmējumiem ir gaidīts un slavēts mākslas darbs.

Lai radītu savus šedevrus, vidēji Johanesam nepieciešamas aptuveni astoņas stundas, un jaunākais meistardarbs - tropu varde (attēlā) - nav izņēmums.

Šī "varde" ir viens no viņa iespaidīgākajiem darbiem, kas plašu atsaucību guvis virtuālajā pasaulē, un par Stoitera veikumu raksta daudzu valstu mediji.

Pirmo reizi apgleznot ķermeņus mākslinieks sācis 2000. gadā, lai gan par to sapņojis jau kopš pusaudža gadiem. Jau no pirmās reizes Stoiteram šis darbs tā iepaticies, ka viņš kļuvis burtiski apsēsts un meklējis aizvien novatoriskākus sižetus un tehniskos risinājumus.

"Īsti nevarēju iedomāties, kā ar šo darbu var pelnīt naudu, tomēr es biju pilnīgi pārliecināts, ka tā ir lieta, ar kuru gribi nodarboties visu mūžu," kādā intervijā atzinis mākslinieks.

2009. gadā Stoiters pirmo reizi piedalījās body-art pasaules čempionātā un ierindojās piektajā vietā. Kopš tā brīža viņa mērķis bija čempionātā uzvarēt, un 2012. gadā viņš patiešām tika atzīts par izcilāko sava aroda meistaru pasaulē.

"Uz audekla krāsa var turēties bezgalīgi ilgi, bet mākslas darbi uz ķermeņa turas vien pāris stundas. Un tomēr tas ir ļoti īpašs mākslas veids, jo šāds mākslas darbs taču ir dzīvs un var kustēties," priecājas mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!