Foto: DELFI

Jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 laikā par populārāko dziedātāju Latvijā uz īsu brīdi kļuva bijušais grupas PeR dalībnieks Pēteris Upelnieks (attēlā), kurš popmūzikas konkursā centās godam pārstāvēt savu valsti.

Lai gan puisis vērienīgajā muzikālajā sacensībā ieguva pēdējo vietu (pirmo reizi konkursa vēsturē Latvijas pārstāvis ir palicis pēdējais), pēc Jaunā viļņa noslēgumu viņš cīņassparu un optimismu nav zaudējis.

"Jūtu, ka svarīgs etaps manā dzīvē ir godam nobeigts, un es jūtos ļoti apmierināts ar sevi. Es darīju visu, ko varēju izdarīt, un viss ir labi," sarunā ar DELFI Izklaidi atzīst Upelnieks, kurš par pēdējo vietu nebēdā.

"Domāju, ka pasaulē ir viena problēma - valda hierarhija, kur kāds ir augstāk un kāds ir zemāk. Tas ir gan darbā, kur ir priekšnieks un darbinieki, gan konkursos. Radošumu nevar novērtēt. Tas nav reāli.

Tas ir mans skatījums uz dzīvi, un manā dzīvē tās atzīmes neko neietekmē. Nebūs tā, ka es tagad sēdēšu mājās un gruzīšos, ko esmu izdarījis nepareizi. Es tikai turpināšu darīt, ko daru, un strādāšu vēl cītīgāk," apņēmības pilns ir puisis, kurš kā galveno ieguvu no Jaunā viļņa min atpazīstamību. 

"Es domāju, ka tagad cilvēki manis radītajai mūzikai pievērsīs lielāku uzmanību. Šajās dienās esmu ieguvis popularitāti - esmu sniedzis daudz interviju, savācis ap sevi fanus un cilvēkus, kuri mani atbalsta. Par viņiem man ir liels prieks," laimīgs ir Pēteris.

Viņš uz lauriem snaust nedomā un jau publicējis trešajā konkursa dienā izpildīto Ingara Viļuma radīto kompozīciju Inspiration.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Peteris_Upelnieks_Insp.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Neveiksme Jaunajā vilnī un kritiskā attieksme pret hierarhisko vietu sadalījumu gan nav mazinājusi Pētera apņēmību arī turpmāk piedalīties dažādos konkursos.

"Konkursi cilvēkiem liek mobilizēties un ieiet grafikā. Konkursos galvenais ir parādīt sevi cilvēkiem. Protams, nevajag iet uz konkursu, ja tu nevēlies uzvarēt, bet tas nav galvenais," uzskata Upelnieks, kurš gan iepriekš bija fantazējis, ko darītu ar 50 000 eiro.

"Man Jaunais vilnis bija cīņa pašam ar sevi, iemācīties sevi vairāk mīlēt un būt pašpārliecinātākam. Tagad es noteikti sevi mīlu daudz vairāk. Es vairs tik daudz neklausos, ko cilvēki runā apkārt. Tas mani vairs neietekmē.

Agrāk, ja kāds liels mākslinieks man būtu kaut ko pateicis, es to būtu ņēmis pie sirds, bet tagad saprotu, ka katram ir savs viedoklis," prāto jaunais censonis.

To, vai Jaunais vilnis Upelniekam pavērs durvis uz Krievijas mūzikas tirgu, vēl pāragri spriest - konkursa laikā viņš nekādus piedāvājumus neesot saņēmis. "Es daru savu lietu un radu mūziku, bet par pārējo es nedomāju," saka dziedātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!