Foto: Vida Press

Lielbritānijā izdots īpašs kalendārs Undressing Disability, kurā vairāki invalīdi un cilvēki ar veselības traucējumiem puskaili pozējuši nebēdnīgā foto sesijā, lai mainītu sabiedrības viedokli par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kalendārs tapis ar labdarības organizācija Enchance The UK atbalstu. Tā kā šī projekta mērķis ir mainīt sabiedrības viedokli par invalīdiem, bildes uzņemtas pozitīvā un jautrā noskaņā.

Foto sesijas galvenokārt notikušas pie Londonas ievērojamākajiem objektiem un pazīstamākajiem kultūras pieminekļiem - kalendāra modeļiem kuģojot pa Temzu, uzņemti attēli, kuros fonā redzama Lielbritānijas parlamenta ēka, Tauera tilts un arī Bigbens.

Šajā projektā piedalījušies arī vairāki populāri un atpazīstami briti, kuri par spīti veselības problēmām spējuši izveidot veiksmīgu karjeru un iemantot tautiešu apbrīnu.

Katram no šī kalendāra modeļiem ir savs stāsts - viens no projekta dalībniekiem ir aizvadītā gada Paralimpisko spēļu atklāšanas dalībnieks Nikolā Mailzs Vaildins, kurš pārvietojas ratiņkrēsklā un sirgst ar artrītu.

Tāpat starp projekta dalībniekiem ir arī Anglijas pirmais aklais fitnesa treneris Džeimss Odriskolls. Redzi viņš zaudēja burtiski vienas nakts laikā, taču tas viņam neliedza turpināt nodarboties ar savu sirdslietu - fitnesu.

Kalendāra mērķis ir sabiedrībā veicināt veselīgāku attieksmi pret invalīdiem un pievērst uzmanību tam, ka no cilvēkiem, kuriem ir veselības problēmas, nevajadzētu izvairīties - arī viņi izstaro seksualitāti, kuru diemžēl bieži vien nākas apspiest citu ļaužu noraidošās attieksmes dēļ.

Ziedojumi, kuri tiks savākti šī projekta ietvaros, tiks novirzīti Enchance The UK veidotās seksa un attiecību izglītības programmas attīstībai, kura tiek organizēta sadarbībā ar vairākiem seksuālās veselības asociācijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!