Šovā Okartes skatuve iepazītā dziedātāja Sabīne Berezina (attēlā vidū) un viņas skatuves partneris Ruslans Kuksinovičs jeb Rassell šonedēļ savu fanu un atbalstītāju novērtējumam snieguši dziesmas Pretī nākam tev videoklipu, kurš raisījis karstas diskusijas publiskajā telpā.

Līdz šim abu mākslinieku daiļrade bija pietuvināta deju mūzikai, taču jaunākajā skaņdarbā Berezina un Rassell sevi centušies parādīt jaunā ampluā, un kompozīcija Pretī nākam tev ieturēta hiphopa novirzienā, kurš tiek dēvēts par trap.

Šis žanrs īpaši lielā cieņā ir amerikāņu melnādainajiem reperiem, kuri dziesmas papildina arī ar erotiskiem un luksusa dzīvi atspoguļojošiem elementiem videoklipos - naudas banknotēm, kuras tiek mētātas, ekskluzīviem auto, striptīza vai go - go dejotājām, kuras rīvējas gar reperiem, mirdzošām rotām un tamlīdzīgām lietām.

Šim piemēram sekojuši arī Rassell un Sabīne, kuri izveidojuši amerikāņu reperu cienīgu video un tajā iekļāvuši gan šiku spēkratu, gan pikanti tērptas dejotājas. Tiesa, gala rezultāts jau iemantojis ne tikai uzslavas, bet arī nopēlumu un krietnu devu kritikas.

Viena no pirmajām, kura nespēja klusēt, bija dziedātāja Kristīne Miljone jeb Crystal, kura sociālajā tīklā Facebook Sabīnei un Rassell veltīja visai skarbus vārdus, nopeļot jauno klipu un kritizējot pašu dziesmu. Viņas viedoklim pievienojās arī allaž analītiski domājošā māksliniece Laura Raila, kura kritiski vērtēja tieši video montāžu.

Tiesa, šis ieraksts drīz vien tika izdzēsts un pazuda no tīmekļa plašumiem - uzreiz pēc tam, kad vairāki ļaudis komentāru sadaļā skarbus vārdus veltīja arī pašas Miljones daiļradei, kura plašāku popularitāti iemantoja pirms pāris gadiem, kad pavisam neilgu laiciņu pavadīja šova Okartes skatuve telpās.

Jāpiebilst, ka arī vietnes Youtube, kur publicēts jaunais Berezinas klips, komentāru sadaļā paustie viedokļi par videoklipu dalās. Tā, piemēram, kāds komentētājs ar segvārdu Alkaaans šo dziesmas vizualizāciju nodēvējis par "baigo "nigga wannabe" ar apzeltītām un apsudrabotām ķēdēm no ebay, "sūdainu" Porsche un aizsmakušu balsi fonā".

Tāpat vairāki komentētāji arī uzsvēruši, ka Amerikā šāda mūzika un video, iespējams, iemantotu popularitāti, bet Latvijā viss ir nedaudz citādāk. Kāds īpaši skarbs indivīds pat paziņojis, ka šis ir "ārzemju tupās mūzikas atdarinājums".

Videoklipa producenti un režisori ir jau iepriekš minētais Berezinas dueta partneris Rassell un Vitaliy Berzin no MonoCrystal Production, kurš arī uzņēmies operatora, montāžas un video apstrādes pienākumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!