Foto: DELFI

Aizvadītā gada decembrī norisinājās konkursa Vecmāmiņa 2013 fināls, kurā triumfēja 53 gadus vecā Lolita Aleksejenko (attēlā) no Ikšķiles, un tagad viņa atgriezusies no starptautiskā omīšu konkursa, kurā latviete startējusi ar ļoti augstiem rezultātiem.

Konkurss Pasaules vecmāmiņa 2014 norisinājās Bulgārijā, un Lolitai bija unikāla iespēja šajā notikumā aizstāvēt Latvijas godu, un beigās viņa ierindojās labāko pieciniekā un tika atzīta par pievilcīgāko un iznesīgāko Eiropas vecmāmiņu, iegūstot titulu "Eiropas vecmāmiņa 2014".

Konkurss norisinājās Bulgārijas pilsētā Sofijā, un Lolita dažādos pārbaudījumos sacentās ar omītēm no visas pasaules. Dāmām bija sevi jāprezentē gan talantu konkursā, gan modes skatē, kurā tika demonstrēti tautas tērpi un vakarkleitas, kā arī jāizpilda citi uzdevumi.

Par "Pasaules vecmāmiņu 2014" tika atzīta 44 gadus vecā Sintija Onga no Malaizijas, un šobrīd jau ir sākusies pieteikšanās pašmāju konkursam Vecmāmiņa 2014, kura uzvarētāja, iespējams, nākamajā gadā varēs cīnīties arī par vispasaules labākās omītes titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!