Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā tika noskaidrota tā kompozīcija, kas maijā pārstāvēs Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Kopenhāgenā, un par vienu no nacionālās atlases apspriestākajiem priekšnesumiem kļuva dziedātājas Katrines Lukins (attēlā) uzstāšanās.

Lukins konkursā piedalījās ar kompozīciju You Are the Reason, un, lai gan Zviedrijā dzīvojošā latviešu izcelsmes māksliniece tikai nesen parādījusies pie pašmāju šovbiznesa apvāršņiem, viņai jau izdevies iemantot atbalstītāju pulciņu, kurš iebalsoja meiteni nacionālās atlases finālā.

Tiesa, šoreiz viss nenoritēja tik veiksmīgi kā pusfināla koncertā - Lukins savu kompozīciju nodziedāja ļoti šķībi, un tās skanējums bija diezgan greizs. To, protams, dzirdēja arī konkursa skatītāji, kuri meitenei sociālajos tīklos veltīja ļoti skarbu kritiku.


Arī pati Katrine jau priekšnesuma laikā saprata, ka kaut kas īsti nav lāgā - par to liecināja viņas grimases un izturēšanās -, un Lukins vēlāk saviem mikroblogu vietnes Twitter sekotājiem veltītā paziņojumā paskaidroja, ka ir ļoti vīlusies un apbēdināta par savu priekšnesumu.

Kā skaidro mūziķes tēvs Andris Lūkins, grūti pateikt, kādēļ noticis tieši tā un ne citādāk, taču viņu mērķis nav tagad meklēt kādu vainīgo - šoreiz tā esot bijusi dažādu apstākļu sakritība.

"Katrine nedzirdēja pavadījumu un bija vēl vairāki sīkumi, kuru rezultātā skanējums nebija no tiem labākajiem. Manuprāt, būtu muļķīgi tagad meklēt kādu vainīgo. Šoreiz vienkārši nepaveicās, iespējams, arī mazā skatuves pieredze bija pie vainas," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj mūziķes tēvs.

Par spīti neveiksmei, dziedātāja negrasās apstāties pie pirmajām grūtībām. Šobrīd notiek aktīvs darbs pie Lukins albuma ierakstīšanas, un meitene ir gatava mācīties no kļūdām, lai nākotnē tās vairs nepieļautu.

"Viss turpinās. Jāmēģina pašiem saprast, kas uz skatuves nogāja greizi, un nākotnē jācenšas tam pievērst lielāku vērību," noslēgumā piebilst Andris.

Redakcijas piezīme: diemžēl pagaidām Katrines Lukins uzstāšanos YouTube vietnē nav iespējams noskatīties MicRec autortiesību noteikumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!