Foto: Vida Press
Toronto dzīvojošais fotogrāfs Šauns Van Daels izvēlējies sev neparastu un ļoti skaistu uzdevumu – viņš nolēmis pārvērst realitātē smagi slimu bērnu uzzīmētos sapņus.

Projektu Uzzīmētā cerība viņš aizsāka 2012. gada pavasarī, un nepilnu divu gadu laikā tas iemantojis daudz atzinīgu vārdu. Šobrīd mākslinieks strādā pie iedvesmojošu bērnu grāmatu sērijas, kas balstīta uz šo projektu un kurā tiks apkopoti mazo varoņu piedzīvojumi.

"Es ņemu bērnu zīmējumus un pārvēršu tos maģiskos foto - es viņus padaru par zvaigznēm," par savu projektu stāstījis fotogrāfs, kurš ir pārliecināts, ka fantāzijas ļauj bērniem kaut uz brīdi piemirst par slimības sagādātajām sāpēm un piedalīšanās šajā projektā gan bērniem, gan viņu vecākiem ļauj aizmirst par ikdienas cīņu ar slimību.

"Vecākiem redzēt savu bērnu cerību un dzīvesprieka pilnu ir īsta dāvana, un es esmu spējīgs viņiem šo velti pasniegt," gandarīts ir fotogrāfs.

Kā liecina daudzās vēstules, ko saņēmis fotogrāfs, šis projekts, kurā tiek atklāti arī mazo modeļu skumjie stāsti, iedvesmojis daudzus cilvēkus kļūt par orgānu donoriem. "Apzināties, ka šis projekts jau ir izglābis vai izglābs kāda dzīvību, ir neticami. Ir satriecoši, ka tas ir iespējams," atzinis projekta autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!