Foto: Vida Press
Zviedru fotogrāfs Deivids Magnusons radījis neparastu fotogrāfiju sēriju, kurā iemūžinātas jaunas amerikāņu meitenes kopā ar saviem tēviem – projekta modeles no vienaudzēm atšķiras ar stingru apņemšanos saglabāt nevainību līdz kāzām.

Magnusons ārvalstu medijiem atzinis, ka, uzzinot par Amerikā strauji popularitāti iemantojošajām "nevainības ballēm", viņam šķitis, ka tur sastaps dusmīgus un kontrolēt kārus tēvus, kuri uzmana, lai viņu meitiņām ne matiņš no galvas nenokristu.

Liels bijis zviedru fotomākslinieka pārsteigums, kad viņš, sastopot meitenes un viņu tēvus, sapratis - saglabāt nevainību līdz kāzām ir meiteņu pašu izvēle un tēvi gluži vienkārši atbalsta savu atvašu apņemšanos.

Pusaudzes savu vienaudžu iecienīto ballīšu vietā izvēlas apmeklēt "nevainības balles" - turp meitenes dodas kopā ar saviem tēviem, un tādējādi publiski apliecina savu vēlmi nesteigties ar nevainības zaudēšanu.

Meklējot šādas meitenes, kuras būtu ar mieru pozēt projektā ar nosaukumu Purity, Magnusons bija apceļojis Teksasu, Kolorado, Arizonu un Luiziānu un pārliecinājies, ka "nevainības balles" un nevainības saglabāšana kļūst arvien populārāka amerikāņu kristiešu kopienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!