Foto: DELFI

Ceturtdienas, 21. augusta, vakarā Dzintaru koncertzālē ar maestro Raimonda Paula koncertu sākās festivāls BIGBANK Latvijas pērles, kas līdz svētdienas vakaram apmeklētājiem piedāvās plašu un daudzveidīgu programmu.

Pirmais festivāla koncerts bija veltīts Raimonda Paula daiļradei - pats maestro kopā ar Raimonda Macata grupu izpildīja gan sava repertuāra hitus, gan vairākus pirmatskaņojumus.

Uz skatuves šajā vakarā kāpa somu soliste Sonja Bišopa, grupa Indikaa no Lielbritānijas ar starptautisko projektu Raimonds Pauls Goes Reggae un Paula jaunā zvaigzne Kristīne Prauliņa.

Piektdienas, 22. augusta, vakarā Dzintaru koncertzāles viesus apburs Laima Vaikule, kura Latvijā uzstājas reti, sestdienas vakars būs veltīts pāragri mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa daiļradei, bet svētdien festivālu noslēgs Olgas Rajeckas vakars.

"Festivāla pamatideju reiz ierosināja maestro Raimonds Pauls - rīkot vasaras kūrorta festivālu ar kvalitātes garantiju, augstvērtīgu izklaidi ar reprezentatīvu koncertu sēriju.

Pulcēsim personības, ar kuru veikumu lepojamies, māksliniekus, kuru mūzika uzrunā daudzus un raksturo mūsu valsti, laiku un vērtības, un tādēļ var būt interesanta arī tiem, kuri ikdienā neseko mūzikas aktualitātēm," pirms festivāla skaidroja tā producente Elita Mīlgrāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!