Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien, 11. novembrī, Japānas galvaspilsētas Tokijas viesnīcā Grand Prince Hotel Takanawa norisinājās jau 54. starptautiskā skaistumkonkursa Miss International fināls.

Šis konkurss tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem un nozīmīgākajiem skaistumkonkursiem pasaulē, kas ietilpst "lielajā četriniekā", kurā vēl ir arī Miss Universe, Miss World un Miss Supranational.

Šī gada konkursā piedalījās skaistules no 74 valstīm un reģioniem, un uzvarētājas laurus plūca 21 gadu vecā studente Valērija Ernandesa (attēlā) no Puertoriko, kura ir otrā kronētā puertorikāniete konkursa vēsturē.

Pirms diviem gadiem viņa uzvarēja konkursā Miss Teen International, šī gada sākumā kļuva par Mis Puertoriko, bet tagad meitene izpelnījusies arī starptautisku atzinību.

"Domājot par uzvaru šajā konkursā, es uzskatu, ka tas nav tikai kronis, ka tas nav tikai tituls, bet tā ir arī ārkārtīgi liela atbildība. Kā tikko kronēta Miss International es visai pasaulei vēlos nosūtīt mīlestības, miera un vienotības "mesidžu"," pēc uzvaras teica jaunā skaistule.

Otrajā vietā aiz Valērijas ierindojās kolumbiete Zuleika Suaresa, bet trešajā - Punika Kulsontornruta no Taizemes. Par "Mis ideāls augums" tika kronēta francūziete Orianna Sinakola.

No Baltijas valstīm šogad konkursā bija tikai viena pārstāve - 22 gadus vecā igauņu studente Birgita Konsina no Tallinas, bet pēdējā latviete, kas piedalījās šajā konkursā, bija rēzekniete Kristīne Viļuma 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!