Foto: Vida Press
Lai gan šīs fotogrāfijas izskatās kā no "saldajiem" astoņdesmitajiem, šoreiz tā noteikti nav – mūsdienu amerikāņu fotogrāfs Robijs Augsperdžers šos portretus apzināti uzņēmis "vintage" tehnikā.

Viņš vienkārši vēlējās ar mūsdienu tehniskajiem līdzekļiem iemūžināt šīs dekādes esenci, tāpēc arī tapusi foto kolekcija ar nosaukumu Glamour & Headshots.

Par izteiksmīgāko bildi pats fotogrāfs uzskata portretu ar nosaukumu "Tenisa profesionālis", kurā redzams vīrietis ar tenisa raketi un Bjerna Borga stila frizūru.

"Šo foto projektu kā eksperimentu sāku 2009. gadā, kad uz studiju uzaicināju kādu savu draugu no Portlendas. Viņš ieradās tvīda kostīmā, un tālākais jau bija tikai tehnikas un iztēles lieta.

Uz datora apstrādāju bildes, lai tās izskatītos, it kā divdesmit gadus būtu aizmirstas mētājušās automašīnas bagāžas nodalījumā vai kādā kastē bēniņos, vai arī daudzus gadus būtu nēsātas makā un tikai tagad izņemtas," skaidrojis pats fotogrāfs.

Tā kā Robijs dzimis 1977. gadā, viņam pašam šāds fotogrāfiju stils saistās ar nostalģiskām atmiņām, lai gan tagad, protams, vairumam cilvēku šī perioda bildes asociējas ar patruliem viena tipa ģīmjiem.

Augsperdžera padomi citiem entuziastiem, kas vēlētos uzņemt līdzīgas bildes, ir sekojoši: laikmetam atbilstošas drēbes, brilles un frizūra, atsevišķa zibspuldze (nedrīkst fotografēt ar mūsdienu aparātu vai viedtālruni), kā arī specifisku laikmeta foto tehniku pārzināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!