Foto: DELFI
Svētdien, 4. janvārī, Rīgā tiek atzīmēta slavenā literārā varoņa – angļu privātdetektīva Šerloka Holmsa – 161. dzimšanas diena, un par godu šai jubilejai bija sarūpēta īpaši bagātīga izklaides programma, kas gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem radīja lielu interesi.

Svētki sākās plkst. 13.00 pie Mākslas akadēmijas, kur pulcējās uzticīgākie Holmsa un citu Artura Konana Doila literāro darbu personāžu cienītāji, lai piedalītos kostīmu parādes gājienā.

Gājiens devās cauri visai pilsētai uz Vecrīgu, kur notika angļu šķirņu suņu parāde, koncerts, labāko tērpu apbalvošana un daudz citu interesantu pasākumu bērniem un pieaugušajiem - angļu tradīciju cienītājiem Berimors gatavoja slaveno auzu putru, bet misis Hadsone pasniedza tēju

Tāpat šajā svētku dienā Lielās ģildes telpās darbojās "Holmsu akadēmija", kur visi interesenti varēja apgūt izcilā detektīva dedukcijas metodi, kā arī bija pieejams retro fotosalons, tika demonstrētas kinofilmas un notika radošas tikšanās.

Visu svētku dienu notika ekskursijas pa Igora Masļeņņikova slavenās telefilmas Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi uzņemšanas vietām - ekskursiju dalībnieki uzzināja visus noslēpumus par filmas uzņemšanu un apmeklēja daudzas filmēšanas vietas.

Šogad pirmo reizi svētkos notika Ginesa rekordu grāmatas cienīgs "flešmobs" - vislielākais Holmsu skaits uz vienu kvadrātkilometru. Kulminācijas brīdī visi viesi uzlika visspilgtāko Holmsa kinolomu atveidotāju - Vasīlija Ļivanova un Benedikta Kemberbeča - maskas.

Svētku "Šerloka Holmsa dzimšanas diena" atbalsta padomi vada Baltic Travel Group valdes priekšsēdētājs Vladislavs Korjagins un pirmā Šerloka Holmsa piedzīvojumu ilustratora Sidneja Pedžeta mazmeita misis Klēra Doila, kura speciāli uz šo pasākumu bija ieradusies Rīgā.

Šogad svētku organizatori ir apvienojušies sabiedriskajā organizācijā Holmes&Co, kura nodarbojās ne tikai ar ikgadējo svētku organizēšanu, bet arī citu projektu attīstību, kas ir saistīti ar Holmsa personu.

Kā informē vieni no svētku rīkotājiem - mārketinga aģentūra PR Līnija, visi interesenti vēl var paspēt uz pasākuma noslēgumu, jo Holmsa dzimšanas dienas after-party notiks restorānā Tēvocis Vaļa Smilšu ielā 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!