Foto: Vida Press

Krievu fotožurnālists Vladimirs Jakovļevs prezentējis savu foto projektu The Age of Happiness (Laimes vecums), kurā piedalījušies cilvēki, kas 70, 80, 90 un pat 100 gadus neuzskata par šķērsli un aizrāvušies ar jauniem hobijiem.

Jakovļevs pēdējos divus gadus ceļojis pa pasauli, meklējot cilvēkus, kas cienījamā vecumā uzdrīkstējušies nedomāt par gadiem, tā vietā aktīvi dzīvojot tādu dzīvi, par kādu vienmēr sapņojuši.

Kopumā šajā starptautiskajā projektā fotografēti 14 cilvēki, starp viņiem arī Grēta, Ruta, Pols un Džons.

61 gadu vecajai Grētai (attēlā) pirms diviem gadiem tika diagnosticēta osteoporoze, taču sieviete nezaudēja dūšu, un tagad par viņas iecienītāko nodarbi ir kļuvušas dejas ap stabiem.

Savukārt 68 gadus vecā Ruta no Portugāles kļuvusi par naktsklubu dīdžeju un uzstājusies jau vairākās pasaules valstīs.

Pols Fēgens savulaik bija multimiljonārs, bet 66 gadu vecumā zaudēja visu savu bagātību. Izmēģinājis visdažādākās nodarbes, šobrīd 78 gadus vecais Pols kļuvis par burvju mākslinieku, par pieticīgu samaksu rādot cilvēkiem trikus ar kārtīm.

Taču viens no iedvesmojošākajiem senioriem ir 92 gadus vecais Džons Lovs, kurš pēdējos desmit gadus aktīvi nodarbojas ar baletu.

Saskaņā ar Jakovļeva ieceri šie cilvēki varētu mainīt attieksmi pret „večukiem", iedvesmot dzīvi pēc aiziešanas pensijā uztvert kā jaunu izaicinājumu un veicināt pozitīvu novecošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!