Foto: Privātais arhīvs
Tie, kas aktīvi seko Latvijas modes un saviesīgajai dzīvei, būs pamanījuši, ka glamūrīgākajās ballītēs un modes skatēs neiztrūkstošs viesis allaž ir kāds stilīgi ģērbts puisis ar teju hipnotisku acu skatienu. Tas ir Sergejs jeb Sergey Hatanzeysky (attēlā) – idejām pārpilns modes entuziasts, kas gatavs arī oficiāli kļūt par Rīgas galveno stila pavēlnieku.

Sergeju mēdz dēvēt gan par modes blogeri, gan fotogrāfu, gan modeli, bet viņam pašam labpatīk saukt sevi vienkārši par stila ekspertu. Modes biznesā 27 gadus vecais Sergejs darbojas jau vairāk kā septiņus gadus.

Šajā laikā viņš sastrādājies ar vairākiem pašmāju modes žurnāliem, modeļu aģentūru Dandy, kā arī palīdzējis veidot stilu pašmāju mūziķiem, kuru starpā arī slavenais Markus Riva.

Sergejs ir regulārs viesis Rīgas modes nedēļās - puisis lepojas ar to, ka nav palaidis garām nevienu tērpu skati. Pagājušogad viņš modes nedēļas ietvaros izmēģināja spēkus arī modeļa ampluā, demonstrējot dizainera Iļjas Buličeva tērpus.

"Man ļoti patīk pašmāju mode, mūsu dizaineri. Rīgas modes nedēļa mani iedvesmo stilista darbam," sarunā ar DELFI Izklaidi jūsmo Sergejs, piebilstot, ka pēdējo gadu laikā šis pašmāju modes notikums ieguvis vērā ņemamu kvalitāti.

Puisis ikdienā galvenokārt pelna naudu, palīdzot cilvēkiem veidot viņu individuālo stilu. Viņš dodas cilvēkiem līdzi iepirkties, palīdzot ar tērpa un aksesuāru izvēli. Savukārt paša garderobē jaunais modes talants iecienījis vintāžas un modes karstāko aktualitāšu kombināciju.

Tāpat Sergejam patīk savienot klasisko stilu ar sportiskiem elementiem. Tas ir arī viņa galvenais ieteikums citiem stilīgajiem tautiešiem - neierobežot sevi viena modes virziena rāmjos, bet gan prasmīgi apvienot lietas, kas reizēm šķiet nesavienojamas.

"Dažādu stilu miksēšana apģērbā padara cilvēku par reizē stilīgu un oriģinālu personu," stila knifiņu iesaka Sergejs.

Sergeja aizraušanās ar vintāžas stila lietiņām ir tik liela, ka kopā ar kolēģi Jevgēņiju Dorošenko viņš atvēris savu interneta veikalu Woodstock Boutique, kurā ikvienam iespējams tikt pie superstilīgiem papildinājumiem savai garderobei. Segejs ir arī RīgaTV24 šova Rīgas stila pavēlnieks otrās sezonas dalībnieks.

Attiecībā uz nākotnes plāniem stilīgajam puisim ideju viņam netrūkst. Jau pavisam drīz Sergejs, kurš iepriekš jau veidojis stila blogus kopā ar draugiem, prezentēs pats savu modes blogu, kā arī cer atvērt vintāžas apģērbu bodīti un ir apņēmības pilns kļūt par Latvijas modes aktualitāšu galveno noteicēju. Tikmēr no stilīgā puiša tērpu salikumiem iedvesmoties var viņa Instagram kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!