Ceturtdien, 12. februārī, Pasaules preses foto balvu ieguvis dāņu fotogrāfa Madsa Nisena attēls, kurā redzams apskāvies krievu geju pāris.

Fotogrāfija Džons un Alekss uzņemta tukšā istabā Sanktpēterburgā, kur vienīgais fons ir tumši brūni aizkari. Viens no vīriešiem apgūlies ar aizvērtām acīm, kamēr otrs viņu uzlūko ar maigumu. Abi sadevušies rokās.

"LGBT sabiedrības dzīve Krievijā kļūst aizvien grūtāka. Seksuālo minoritāšu pārstāvjus tiesiski un sociāli diskriminē, vajā un fiziski ietekmē par konservatīvas reliģiskās grupas," teiks fotogrāfijas aprakstā.

2013. gadā Krievijā ar likumu tika aizliegta "homoseksuālisma propaganda" nepilngadīgajiem, kas Rietumos nosodīta no cilvēktiesību aizstāvju puses.

Nisena fotogrāfija tika uzņemta sērijā Homofobija Krievijā. Tā arī ieguva pirmo vietu Pasaules preses foto balvas kategorijā "Mūsdienu problēmas".

"Šis ir vēsturisks brīdis tādai fotogrāfijai," norāda žūrijas priekšsēdētāja Mišela Maknalija. "Galveno balvu ieguvušajam attēlam jābūt estētiskam, nozīmīgam, un tam jāpiemīt potenciālam kļūt par ikonisku foto. Šī fotogrāfija ir estētiski spēcīga, un tajā ir cilvēcīgums."

Par uzvaru konkursā Nisens balvā saņēmis 10 tūkstošus eiro un Canon digitālo spoguļkameru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!