Foto: DELFI

Liela daļa Latvijas jauniešu šobrīd ir sava izlaiduma gaidās. Lai nakts, kurai visi tik ilgi gatavojušies, izdotos neaizmirstamas burvības pilna, talkā nāk Edgars Toretto (attēlā pa labi) – Latvijas seksa eksperts, sieviešu mīlulis un smalkāko ballīšu regulārs viesis, kurš gatavs dot DELFI Izklaides lasītājiem pēdējās norādes izlaiduma ballei.

Sakopšanās pirms izlaiduma. "Lai izlaiduma nakts izdotos, vīrietim pirmkārt jābūt sakoptam. Vēlreiz uzsvēršu to, ko jau esmu teicis un ko, ceru, visi atceras - vīrietim jābūt tīrām kurpēm! Izlaidumā tas ir jo īpaši svarīgi.

Tipiska kļūda, ko puiši pieļauj, pucējoties pirms izlaiduma - pārsmaržošanās. Ar to ļoti jāuzmanās. Jāizvēlas vienas labas smaržas un jālieto pavisam nedaudz," svarīgus priekšnoteikumu atklāj eksperts.

Pareizā tērpa izvēle. Seksa eksperts uzsver - izlaidums ir diena, kad puisim obligāti jāizvēlas uzvalku. Ja kāds vēlas paspīdēt ar oriģinalitāti un ierasties svinīgajā pasākumā saplēstos džinsos, visdrīzāk, ka viņa izredzēto meiteni nocels klasesbiedrs uzvalkā.

"Visām sievietēm simpatizē vīrieši uzvalkos - tas ir sen zināms fakts. Ja izlaiduma nakti iecerēts padarīt erotisku, ap kaklu iesaku aplikt tauriņu, jo tas uzreiz piesaista seksuāli. Ne velti ārzemēs tauriņu dēvē par seksa simbolu," knifiņu atklāj Toretto.

Dejas. Pat tiem, kuri ikdienā nav nekādi dejotāji, eksperts izlaiduma naktī iesaka izmantot iespēju un kārtīgi izdejoties. Tā kā izlaidums ir īstais laiks lēnajām dejām, nekāda lielā dejotprasme nebūs nepieciešama.

Meiteni var savaldzināt ar attieksmi, ne izteiksmīgām kustībām. "Piekļauj meiteni cieši sev klāt iečuksti ausī kādu mīļvārdiņu," padomus dod Toretto.

Nekādas prastas piedzeršanās. "Esmu novērojis to, ka Latvijā valda tendence - jaunieši izlaiduma naktī grib ietusēt un kārtīgi iedzert. Standarta latviešu izlaidums - noīrē pirti, piedzeras un augšā, numuriņos, visi uz ātro "nodrāžas". Tas nav pareizi.

Latviešu jauniešiem laiks mainīt uztveri. Plānojot izlaidumu, teiksim nē visādām "Masonu pirtīm" un klases "svingeru vakariem"!" Toretto aicina.

Sagatavošanās erotiskam scenārijam. Protams, sekss izlaiduma naktī nav jāuztver kā obligāta nepieciešamība, bet nav noslēpums, ka daudzi skolas pārīši šo īpašo notikumu izvēlas kā reizi, kad pirmo reizi izbaudīt mīlas priekus, vai arī tie, kas to jau darījuši, šo reizi grib padarīt īpašu.

"Lai viss noritētu skaisti, iepriekš jāsagatavojas. Vienalga, vai esi iecerējis meiteni vest uz smalku viesnīcas numuriņu, vai savu istabu vecāku mājā - iepriekš sagatavo teritoriju. Sagādā sveces, romantisku mūziku. Piemēram, Džo Kokers vienmēr labi noder.

Meitenēm ļoti patīk, ja puisis māk gatavot. Neslinko, bet iepriekš sagatavo kādas smalkas uzkodiņas, šampanieti," iesaka eksperts. Savukārt pāriem, kuri jau nodarbojas ar seksu, maģiskā izlaiduma nakts var būt kā brīdis izmēģināt ko īpašu.

"Vari iegādāties lubrikantus un palīgierīces, varat izmēģināt ko no sadomazo arsenāla. Jo šī nakts ir īpaša," uzsver eksperts.

Nekoncentrēties uz seksu. Eksperts uzsver, ka seksu nedrīkst uzskatīt par pašmērķi. Iespējams, ka noskatītā klasesbiedrene nemaz vēl nav gatava mīlas priekiem vai pat nemaz nav sasniegusi pilngadību, taču arī bez seksa iespējams baudīt romantiskus brīžus.

"Sliktākais, ko var pateikt meitenei izlaiduma naktī - "ejam drāzties!". Tas sabojās meitenei iespaidu par tevi, bet tev - visu pasākumu kopumā. Izlaidums ir īpašs brīdis, īstais laiks, kad atklāt savas jūtas klases vai studiju biedrenei, kura visu šo laiku simpatizējusi.

Pēc izlaiduma jūsu ceļi visdrīzāk šķirsies, tāpēc svarīgi, lai par pēdējo nakti paliek labas atmiņas, kuras mudina nākotnē vēl kādu reizi saskrieties. Varbūt pat uz ko intīmāku. Tāpēc nekādas piedzeršanās un fiksā seksiņa - izlaiduma nakts ir īpaša," uzsver sieviešu pazinējs.

Izsargāšanās. To, vai izlaiduma naktī sekss būs vai nebūs, nekad nevar zināt, taču Toretto uzsver, ka jāsagatavojas visiem scenārijiem. Pat ja neesi noskaņojies un mīlas priekiem, kabatā vai somiņā jāieliek prezervatīvi.

"Man kā seksa ekspertam runāt par izsargāšanos šķiet īpaši svarīgi. Ja nav prezervatīvu - aizmirsti par seksu," skarbs šajā jautājumā ir Toretto, brīdinot, ka sekss bez izsargāšanās var novest pie tā, ka līdz ar skolas beigšanu beidzas arī jaunība - studiju vietā jārūpējas par brēkulīti vai vēl trakāk - jāārstē kāda baisa slimība.

Pareizās manieres. Lai arī kas notiktu izlaiduma naktī, visu laiku jāpatur prātā, ka šis ir vakars, kuram par godu visi pārējie klasesbiedri visticamāk ir stundām ilgi pucējušies, frizējušies un izvēlējušies smalkus tērpus.

"Atceries, ka tavai iecerētajai meitenei mugurā ir kleita, bet tev - uzvalks. Tā arī izturies - kā džentlmenis. Neplēs un neņurci meitenes kleitu, novērtē to, kā viņa sapucējusies.

Ja lietas nonāk līdz gultai, kleitu novelc skaisti, jo visdrīzāk, ka meitene par to izdevusi lielu naudu un nevēlas saplēst," manieres izlaidumā neaizmirst iesaka Toretto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!