Foto: Privātais arhīvs

Pavisam nesen titula Misters Latvija 2014 īpašnieks un fitnesa entuziasts Kristaps Vilde (attēlā) atgriezies no ceļojuma uz Maroku. Krāšņajā un piedzīvojumu pilnajā zemē viņš ar draugiem pavadījis nedēļu, kurā katra diena bijusi iespaidīgu notikumu pilna.

"Piedzīvojām gan plūdus, kuros ceļi bija izskaloti, mašīnas grāvjos iepludinātas, bet no kalniem sarkans māla ūdens gāzās kā ūdenskrituma straume, gan krusu ar nelielu sniegu. Bija karstas un vēsas dienas. Apmaldījāmies jau pirmajā dienā, kolīdz iekāpām mašīnā, satikām vienus no izpalīdzīgākajiem cilvēkiem, kādus vien var iedomāties," DELFI Izklaidei iespaidus atklāj Vilde.

Jau piezemēšanos Āfrikā Vilde sauc par vienu no skaistākajiem savas dzīves brīžiem. "Tik skaistu dabu un cilvēku daudzveidību nekad nebiju redzējis. Āfrikai tiešām piemīt sava maģija, kas ir jāpieredz ikvienam.

Iekāpjot taksī, mēs iepazināmies jau ar mūsu pirmo kopīgo draugu Ismailu, kurš visas nedēļas garumā mūs atbalstīja, kā vien spēja - zvanīja, deva norādes, kamēr bijām ceļā, spēja vienmēr palīdzēt, kā vien var," stāsta fitnesa entuziasts.

Puisi šokējusi autobraukšanas kultūra tālajā zemē. "Uzreiz sapratām, ka Marokā nepastāv īsti ceļu satiksmes noteikumi. Brauc, kā vēlies, spraucies iekšā, kur vien vēlies, kaut vai brauc pa pretējo joslu, ja tur ir brīva vieta.

Ierodoties mūsu pirmajās naktsmītnēs, iespējams, ka bijām arī aculiecinieki cilvēku nolaupīšanai, lai gan draudzene teica, ka puiši tikai spēlējās. Lai gan acīmredzami bija, ka nabaga puisi bāž mašīnas bagāžniekā," par latviešiem neizprotamajām tradīcijām stāsta Vilde.

Marokas apskatei kompānija noīrējusi mašīnu un devusies 1700 kilometrus garā piedzīvojumā. Pirmo nakti turpat auto arī nācies pārlaist, jo kompānija apmaldījusies. Tikai no rīta visi sapratuši, ka gulējuši auto, kas novietots netālu no aizas.

"Drīz vien mūsu ceļš noveda līdz slavenajai Marakešai, kur ikviens no mums saprata, ko nozīmē kaulēties, būt pēc iespējas uzstājīgākam un pat nedaudz bezkaunīgam. Malkojām svaigi spiestās apelsīnu sulas, kas pie viņiem ir ļoti lētas.

Iepazināmies ar viņu vietējo virtuvi, kas bija visnotaļ ļoti garšīga un veselīga. Neiztikām arī bez krāpniekiem, naudas izspiedējiem un draudiem no vietējiem, kuri tikai centās mums palīdzēt atrast ceļu, bet beigās sāka par to prasīt astronomiskas summas," piedzīvojumus atceras Vilde.

Viens no visiespaidīgākajiem pieturas punktiem bija Cascades D'ouzoud ūdenskritumi. "Tiklīdz mums parādīja skaistos ūdenskritumus, sekundes laikā visi sapratām, ka paliekam un nekur citur vairs nevēlamies doties. Nakšņojām berberu teltīs ar skaistu skatu tieši uz 110 metrus augsto ūdenskritumu.

Šī ūdenskrituma apkaime bija maģiska, kas mums lika tūlītēji iemīlēties visā, kas vien apkārt ir. Nekur vēl citur nebiju redzējis, ka mērkaķi dzīvoti savvaļā, nevis cilvēku pieradināti, bet brīvi," stāsta ceļotājs.

Nākamajā pieturas punktā - Marokas galvaspilsētā Rabatā kompānija sastapusies ar  vietējiem likumiem, kas liedz gulēt vīriešiem ar sievietēm vienā istabā, ja nav oficiāls papīrs, kas uzrāda, ka pāris precējies.

Nākamajā rītā ceļotājus pārsteiguši agresīvi noskaņoti reliģiskie aktīvisti, tāpēc Vilde ar draugiem ātri devies prom uz Fesu.

"Šādu pašu ceļojumu plānojam atkal rīkot nākamajā gadā ar daudz lielāku grupu. Tādēļ, ja kāds vēlas pievienoties, droši var man rakstīt un jau pieteikties, jo uz nākamo gadu plānojam vēl grandiozākus piedzīvojumus. Ja nu kādam uztrauc, ka tas viss izmaksās astronomiskas summas, nē, mums pašiem aizgāja ļoti maz, zem 500 eiro uz cilvēku," ceļojumam iedvesmo Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!