Foto: Vida Press
Daudzus vīriešus uztrauc, kāds penis sievietei šķiet vispievilcīgākais , un beidzot zviedru pētnieki raduši atbildi šim mūžsenajam jautājumam. Visi tie, kurus daba apveltījusi ar mazu locekli, var uzelpot – noskaidrots, ka izmēram nav nozīmes.

Izdevumā The Journal of Sexual Medicine publicēts detalizēts izklāsts, kādi locekļi sievietēm vislabāk patīk un kam tiek pievērsta vērība. Pārsteidzošā kārtā dāmas par galveno smukuma kritēriju atzinušas peņa vizuālo izskatu, nevis izmēru.

Pētījumā piedalījās 105 sievietes, kuras tika sadalītas trīs vecuma grupās - 16 līdz 20, 25 līdz 30 un 40 līdz 45 gadi. Zinātnieki viņām piedāvāja astoņas locekli raksturojošas vadlīnijas, tajā skaitā peņa garumu, apkārtmēru un vizuālo izskatu, kas bija jāsarindo secībā no svarīgākā uz nenozīmīgāko.

Par pašu svarīgāko eksperimenta dalībnieces atzina locekļa kopējo izskatu. Sievietes apstiprināja, ka viņām ir ļoti svarīgi, lai penis ir proporcionāls, bez kroplībām, kopts un glīts. Savukārt kā otrais izskatīga krāniņa priekšnoteikums tika pasludināts tas, kā izskatās kaunuma apmatojums - tam jābūt safrizētam.

Par trešo un ceturto skaista locekļa svarīgāko īpašību, kam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, tika pasludināts tas, kāda izskatās āda uz peņa un tā apkārtmērs. Savukārt piektajā vietā dāmas ierindoja dzimumlocekļa galviņas formu.

Peņa garums tika atzīts tikai par sesto svarīgāko īpašību. Septītajā vietā sievietes bija ierindojušas sēklinieku izskatu, savukārt par pašu mazsvarīgāko tika atzīts tas, kā izskatās urīna izvadkanāls.

Eksperiments beidzot oficiāli apstiprinājis to, par ko daudz runāts arī iepriekš - sievietes atzinušas, ka partnera locekļa garums viņām ir nenozīmīgs. Tāpat dāmas apstiprinājušas, ka daudz svarīgāks ir ģenitāliju kopējais izskats, nevis kādas atsevišķas locekļa daļas apjomi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!