Foto: Privātais arhīvs

ASV Nevadas štata Blekrokas tuksnesī aizvadīts ikgadējais mākslas un alternatīvās mūzikas festivāls Burning Man, kurš nereti tiek dēvēts par pašu ērmīgāko un dīvaināko festivālu pasaulē. Arī šogad, spītējot karstumam un smilšu vētrām, vienuviet sanācis prāvs ļaužu pūlis, kurā nav iztrūcis lērums kolorītu tēlu.

Visas aizvadītās nedēļas garumā tuksneša vidē norisinājušies koncerti un modernās mākslas instalācijas. Kā liecina festivāla oficiālajos sociālo tīklu kontos publicētā informācija, pasākumu apmeklējis rekordliels skaits cilvēku - aptuveni 70 tūkstoši ļaužu.

Šī gada festivāla tēma bijusi Carnival of Mirrors jeb "spoguļu karnevāls", un lielākā daļa pasākuma apmeklētāju ļoti nopietni pievērsušies noteiktajai ģērbšanās etiķetei, liekot lietā iztēli un visdažādākos materiālus.

Jāatzīmē, ka, komplektējot festivāla garderobi, ballītes viesiem bijis jāņem vērā, ka nāksies saskarties ar vairākiem dabas untumiem - smilšu vētrām, neizturamu karstumu, tiešiem saules stariem un temperatūras svārstībām.

Kā jau tas mūsdienās notiek, lielākā daļa festivāla apmeklētāju savas gaitas iemūžinājuši bildītēs, ko vēlāk publicējuši sociālajos tīklos. DELFI Izklaide piedāvā nelielu apkopojumu ar kolorītākajiem pasākuma tēliem un krāšņākajiem kostīmiem, kuri vietnē Instagram atrodami ar mirkļbirkām #burningman un #burningman2015.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!