Foto: DELFI

Lai gan no projekta Misija Marss plānotajiem septiņiem mēnešiem vēl nav pagājušas pat trīs nedēļas, šova veidotāji ir nopietni nobažījušies par dalībnieces Hasias (attēlā) veselību. Meitene 80 kubikmetru lielajā slēgtajā telpā ne tikai fiziski jūtas slikti, bet arī ir viegli saraudināma.

Trešdienas, 16. septembra, vēlā vakarā šova veidotāji uz sarunām tiešraidē bija aicinājuši ekspertus, lai kopīgi meklētu risinājumu Hasias veselības problēmām.

Jau pēc pirmajām slēgtajā būcenī nodzīvotajām dienām Hasia atklāja, ka ir nobažījusies par savu veselību - viņa piesmakušajā telpā nespējot pasportot, arī pārtikas neesot gana daudz, lai rastos enerģija. Meitene kolēģiem jau atzinās, ka veselības problēmu dēļ būtu gatava pamest šovu, neskatoties uz visiem līgumiem, kas parakstīti.

Pēdējās nedēļas laikā Hasias fiziskās veselības problēmām klāt nākušas arī nervu kaites. Meitene tiešraidē sākusi nevaldāmi raudāt, jo izdzirdējusi vārdu "suns" un atcerējusies savu mājās palikušo mīluli, kā arī ģimenes locekļus, ar kuriem šos septiņus mēnešus liegts sazināties.

Šova veidotāji izteica bažas, ka Hasia kļuvusi "emocionāli nestabila" un lūdza padomu pieaicinātajai Veselības centra 4 ārstei.

Ārste, izvērtējot video sižetus, kuros redzamas Hasias nervu lēkmes, atzina, ka meitene varētu arī neizturēt septiņus mēnešus slēgtajā, šaurajā telpā. Eksperte sprieda, ka jaunieši, kuri pieteikušies dalībai unikālajā šovā, priecājušies par iespēju paspīdēt televīzijā, nav iedziļinājušies šova būtībā un izvērtējuši, vai tīri emocionāli spēs izturēt septiņus mēnešus četrās sienās bez kontakta ar ārpasauli.

Esperti sprieda, ka, ņemot vērā visus apstākļus, šova tālākā virzība nav paredzama - 80 kubikmetros varot notikt jebkas. Speciālisti aicināja šova veidotājus likt tā dalībniekiem kārtīgi izvērtēt, vai septiņu mēnešu atrašanās slēgtajā telpā tiešām ir tas, ko šie jaunieši vēlas.

Kā atzina viens no pieaicinātajiem ekspertiem, stilizētais kosmosa kuģis, kurā valda šaurība, karstums, regulārs gaisa un pārtikas trūkums, ir pēdējā vieta uz pasaules, kurā viņš šobrīd gribētu atrasties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!