Foto: Vida Press

Jūlija vidū pasauli pāršalca traģiska vēsts - Braitonā pēc kritiena no klints miris austrāliešu mūziķa Nika Keiva 15 gadus vecais dēls Artūrs. Gandrīz četrus mēnešus pēc puiša nāves beigusies izmeklēšana un tapuši zināmi viņa bojāejas apstākļi.

Kā vēsta britu prese, otrdien, 10. novembrī, Keivs un viņa dzīvesbiedre Sūzija ieradās lietas slēgšanas sēdē Braitonas tiesā, lai uzzinātu, kas notika dienā, kad gāja bojā viņu dēls.

Izmeklēšanās noskaidrots, ka zēns pirms nāves lietojis psihodēlisko halucinogēnu LSD - liktenīgās dienas pēcpusdienā pusaudzis ar kādu draugu sadalījuši trīs LSD tabletes, un zēnam sākušās halucinācijas, viņš kļuvis nekontrolējams un dezorientēts.

Traģiskā negadījuma aculiecinieki pastāstījuši, ka zēns streipuļojis pa zālāju klints virsotnē, bet tad pārrāpies pāri drošības žogam un lūkojies jūrā. Acīmredzot, viņš zaudējis līdzsvaru un pārkritis aptuveni 18 metrus augstās klints malai, vēsta The Daily Mail.

Zēna organismā atrastas arī marihuānas pēdas, bet izmeklētāji uzskata, ka šīs vielas lietošana nav bijusi saistīta ar mūziķa dēla nāvi.

Noskaidrots, ka pirms apreibinošo vielu lietošanas zēni svārstījušies un Artūra draugs internetā meklējis LSD iespējamos blakusefektus, tomēr beigās viņi nolēmuši īstenot plānoto.

Izdevums The Daily Mail arī citē zēna pēdējos vārdus draugam, kurš kritiena brīdī vairs nav bijis klāt - zēni pašķīrušies, pirms narkotikas sākušas iedarboties spēcīgāk.

"Kur es atrodos?" īsziņā jautājis pārbiedētais un realitātes sajūtu zaudējušais Artūrs.

Patologa tiesā iesniegtie materiāli liecina, ka kritiena rezultātā iedragāts zēna galvaskauss, lauztas kājas un smadzenēs sākusies asiņošana, un nopietno savainojumu dēļ mediķiem nav izdevies glābt viņa dzīvību.

Izmeklēšanā secināts, ka 15 gadus vecā Artūra nāve nav aizdomīga, un lieta slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!