Foto: Privātais arhīvs

Viens no Latvijas mūzikai jaunajiem vārdiem konkursa Supernova dalībnieku vidū ir arī Marta Grigale (attēlā). Meitene plašākai publikai zināma kā aktrise un radio Pieci.lv darbone. Piedalīšanās konkursā Martai bijis eksperiments, kas izvērsies negaidīti labi.

"Ar mūziku nodarbojos jau sen, bet sanācis tā, ka vairāk esmu pievērsusies teātrim. Taču visu laiku man prasījies dziedāt," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Marta.

Viņa jau labu laiku rakstot dziesmas, bet nekad neesot saņēmusies kādu no tām pabeigt līdz galam. "Man vajadzēja kaut kā sevi motivēt, lai beidzot to izdarītu, citādi visas dziesmas atstāju 70% pabeigtas.

Izlēmu, ka pieteikšos Supernovā - kā būs, tā būs. Biju diezgan droša, ka nekur tālu netikšu, bet izturēju vienu kārtu, otru kārtu un sāku satraukties," smejas Marta. Tas gan nenozīmē, ka Martas attieksme pret konkursu ir nenopietna.

"Godīgi sakot, es īsti neticu, ka tikšu uz nākamo atlasi. Bet ja nu gadījumā uzvaru, protams, ka esmu gatava uzstāties lielajā konkursā," uzsver jaunā dziedātāja.

Par to, ka viņa varētu mulst publikas priekšā vai nespēt noturēt melodiju, tautai nevajag satraukties. Meitene profesionāli darbojas teātrī un redzama iestudējumos Valmieras drāmas teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Turklāt meitene savu muzikālo talantu izkopusi Rīgas Doma kora skolā un trīs gadu ilgās bakalaura studijās Londonas Mūzikas koledžā.

Supernovas žūrijas pozitīvais vērtējums un jau tagad jūtamais klausītāju atbalsts varētu būt tas, kas iedvesmos Martu pabeigt iepriekš sarakstītās kompozīcijas un turpināt muzicēt.

"Šis ir eksperiments. Bet man ir arī tālāki plāni darbībai mūzikā," uzsver talantīgā meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!