Latvijas pazīstamākā etiķetes eksperte Aija Strautmane, kura nebaidās paust skarbu viedokli, izvērtējot augstu amatpersonu tērpu atbilstību protokolam dažādās dzīves situācijās, beidzot ir pilnībā apmierināta ar tērpu izvēli. Viņa slavē Igaunijas pirmā pāra (attēlā) apģērbu Neatkarības dienas svinībās un aicina latviešu politiķus mācīties no igauņiem.

"Skaisti! Turklāt atbilstoši protokolam. Ļoti pareizi, ka Ilvesa kundzes kleita ir gaiši pelēkā tonī. Ja tā būtu pavisam balta, tas neatbilstu protokolam. Vīrietis frakā un sieviete vakarkleitā līdz zemei ir ideāla kombinācija.

Šādā gadījumā pieļaujami ir arī kaili preci un mugura. Izgriezums kleitas muguras daļā drīkstētu būt pat dziļāks. Pirmā pāra tērpu izvēle ir kolosāla – izskatās izsmalcināti un jauki," sarunā ar DELFI Izklaidi par Ilvesu stilu svinīgajā pasākumā priecājas eksperte.

Kā vēl vienu Ilvesa kundzes plusu viņa izceļ matu sakārtojuma izvēli. "Ļoti labi, ka nav pārspīlēta vakara frizūra. Prieks, ka kundze smaida," uzsver Strautmane. Viņa piezīmē, ka, skatoties uz Ilvesu pāri, tiešām rodas sajūta, ka abiem Igaunijas neatkarības pasludināšanas gadadiena ir svētki.

"Tas ir tas, ko es visu laiku atgādinu amatpersonām mūsu valstī. Vajag ne tikai ģērbties, bet arī izturēties tā, lai paskatoties uz viņiem, ir skaidrs, ka arī viņiem ir svētki. Pavērojiet, kāda stāja adjutantiem, kuri stāv blakus Ilvesam!

Palūkojieties, kā Ilvess vienā no attēliem sarokojas ar kādu amatpersonu! Nedomāju, ka Igaunija ir daudz bagātāka valsts, visa pamatā ir pašu amatpersonu attieksme.

Arī mums vienmēr bijušas elegantas pirmās lēdijas ar labu figūru, kas var atļauties saposties tikpat skaisti," pamācīties no igauņiem aicina eksperte, uzsverot, ka Latvijas pašreizējās pirmās lēdijas Ivetas Vējones pluss esot tas, ka viņa ir smaidīga.

Kā vienīgās nianses, ko kaimiņvalsts pirmais pāris nākamajā publiskajā iznācienā varētu nedaudz pielabot, eksperte atzīmē Ilvesa kunga krekla piedurkņu garumu, kas esot daudz par garu, kā arī iesaka kungam, oficiāli izejot sabiedrībā, sievu nevis paņemt pie rokas, bet gan piedāvāt viņai savu elkoni.

"Turklāt, ja pāris ir oficiāli precējies, sieva iet vīram pie labās rokas. Ja abi ir dzīvesbiedri, bet nav oficiāli precējušies, sieviete iet pie kreisās rokas.

Bet vispār pāris ir ļoti skaists – tās ir tikai mazas nianses," kopumā apmierināta ar Ilvesu stilu ir eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!