Foto: Kadrs no video
Nevienam nav šaubu, ka narkotikas ir kaitīgas veselībai, taču daudzi spītīgi turpina apreibināties visos iespējamajos veidos. Nereti talkā tiek ņemtas arī sēnes – dažām piemīt īpašības, kuru ietekmē cilvēciņiem sāk rādīties halucinācijas.

Vietnes YouTube kanālā Psyhed Substance publicēta dokumentāla īsfilma, kurā kāds vīrietis iemūžinājis, kā viņa 61 gadu vecā mamma pirmo reizi dzīvē pamēģinājusi "maģiskās sēnes", kuras daudzās valstīs ir aizliegtas.

Vīrietis iemūžinājis "maģisko sēņu" iedarbību uz mammas saprātu un maņām, un sižetā redzams, ka ik pēc pārdesmit minūtēm efekts kļuvis arvien uzskatāmāks – sievietes ķermeņa valoda, izturēšanās un runas veids ļoti izmainījies.

Sirmgalve centusies pēc iespējas sīkāk aprakstīt savas izjūtas. Viņa pastāstījusi, ka šis eksperiments bijis kā ceļojums citā pasaulē. Tāpat dāma atklājusi, ka visspilgtāk "maģisko sēņu" ietekmi viņa izjutusi brīdī, kad aizvērusi acis – tad viņai radusies sajūta, ka nonākusi paralēlā dimensijā.

Kailgalvju sēņu ģints ir izplatīta visā pasaulē, un šīs sēnītes izpelnījušās īpaši lielu ļaužu interesi, jo dažām sugām piemīt psihodēliskas, halucinogēnas īpašības.

Pazīstamākās ģints sugas ir Kubas kailgalve, Meksikas kailgalve, smalā kailgalve un vēl daudzas citas. To, ka apzīmējums "maģiskās sēnes" radies ne bez pamata, pēc pilnas programmas izbaudījusi arī sirmgalve.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!