Foto: Instagram.com/richkidslondon/

Izrādīšanās sociālajos tīklos ar naudu un dārgām mantām kļuvusi par bagātu vecāku bērniņu dzīves neatņemamu sastāvdaļu, un arī turīgie britu jaunieši ir naski uz zīmēšanos. Nesen tapis Instagram foto blogs, kurā iespējams novērtēt, kā savas dienas vada Lielbritānijas "zelta jaunatne".

Pirms aptuveni trīs mēnešiem vietnē Instagram izveidots foto blogs Rich Kids of London. Tajā tiek atspoguļots turīgu britu pusaudžu dzīvesveids, kurš sevī ietver dārgas automašīnas, dizaineru drānas, kurpju spodrināšanu ar banknotēm, ceļošanu privātajā lidmašīnā, plosīšanos šikos burziņos un citas bagātniekiem pavisam ikdienišķas lietas.

Neilgā laikā blogam izveidojusies visai ievērojama fanu armija – tam jau ir gandrīz 70 tūkstoši sekotāju. Lai gan bildīšu apjoms nav tik grandiozs un trīs mēnešu laikā internets iepriecināts vien ar 46 bildītēm, britu tabloīdu un sabiedrības interese par vietējo jauniešu ārišķīgo dzīvesveidu ir milzīga.

Bagāto britu jauniešu foto blogs izpelnījies pretrunīgu sabiedrības novērtējumu. Daļa jūsmo par pusaudžu glamūra un spozmes pārpilnajām dzīvēm, savukārt citi šķendējas, ka bagāto vecāku bērniņi ir izlutināti un lielīgi perdeļi, kuri plātās ar vecāku nopelnīto naudu.

It kā ar to vēl nebūtu gana, nesen blogā tika publicēta bildīte, kurā tika iesmiets par parastajiem mirstīgajiem, kuri iepērkas ekonomiskās klases apģērbu veikalā Primark. Šie ļaudis tika nodēvēti par "zemniekiem", un tas ne pa jokam sadusmoja lielu daļu nācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!