Foto: Publicitātes foto

TV3 aktuālā pirmdienas vakaru raidījuma Kāzu gūstā spilgtākā varone ir slaveno havajiešu kāzu organizatore – Raita mamma Irina Skrastīte (attēlā). Pēc Irinas enerģijas un dzīvesprieka pilnās ārienes nevar pat pateikt, ka pirms nepilniem divdesmit gadiem viņa un bērni pārdzīvojuši šausmīgu traģēdiju.

Kā atklāj žurnāls Kas Jauns, Irina nāk no ģimenes, kas cieta apšaudē kartupeļu talkas laikā Iecavā 1997. gada 20. septembrī, traģēdijā, kuru dēvē par vienu no baisākajiem slaktiņiem neatkarīgās Latvijas vēsturē.

Liktenīgajā dienā kartupeļu laukā pie Mūrnieku mājām 11 cilvēki novāca ražu. Starp viņiem bija Irinas vīra ģimene Skrastīši. Pati sieviete ar bērniem jau krāmējusi mantas, lai dotos piedalīties talkā, kas mazajiem bijis ļoti gaidīts notikums.

Kā žurnālam Kas Jauns atklājusi Irina, kavēšanās viņai un bērniem bijusi liktenīga.

Kamēr sieviete krāmējusi mantas, bet mazie bērni nepacietīgi mīņājušies gumijas zābakos, nevarot sagaidīt kopīgo ražas vākšanu, kartupeļu laukā noticis nežēlīgais slaktiņš. Tajā dzīvību zaudēja septiņi no 11 cilvēkiem, viens tika nopietni ievainots, un tikai trim izdevās paglābties.

Apšaudē bojā gāja tagadējā kāzu šova galvenā varoņa Raita vecmāmiņa, vectētiņš, tēva māsa, brālēns un citi piederīgie. Raita un šovā iepazītās enerģiskās Kaivas tēvs vēlāk izdarījis pašnāvību.

Šāvējs bija turpat dzīvojošais Jurijs Čubarovs, kuru uz drausmīgo rīcību pamudināja strīdi par īpašuma lietām ar Irinas vīra ģimeni. Šāvēja meklēšanā tika iesaistīti 500 cilvēki, slepkava tika atrasts miris – Čubarovs pēc izdarītā bija ielīdis zvēra alā un nošāvies.

Irina pēc traģēdijas pievērsusies ezotērikai un par savu dzīves uzdevumu nospraudusi bērnu uzaudzināšanu un pasargāšanu. Tikai 15 gadus pēc traģēdijas viņa izveidojusi jaunas attiecības un apprecējusies vēlreiz.

Kā žurnālam pastāstījusi Irina, kāzu šovā viņa beidzot jūtas kā ieguvusi jaunu ģimeni vedeklas Agneses radinieku veidolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!