Foto: Vida Press

Zviedru aktrises Alīsijas Vikanderes (attēlā) vārds kino cienītājiem nav svešs, un jaunās kinozvaigznes talantu apliecina šogad saņemtā "Oskara" statuete par otrā plāna lomu filmā The Danish Girl (Dāņu meitene). Tagad apstiprināts, ka viņa izvēlēta par Laras Kroftas atveidotāju, kas nozīmē – pasaule viņu ieraudzīs daudz neierastākā tēlā.

Daudziem deviņdesmitajos gados radītās videospēles galvenā varone, kapeņu izlaupītāja Lara Krofta asociējas ar lunkano un neticami pievilcīgo Andželīnu Džoliju. Un ne velti.

2001. gadā uz ekrāniem iznāca filma Lara Croft: Tomb Raider (Lara Krofta: Kapeņu izlaupītāja), pēc diviem gadiem tai sekoja turpinājums Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (Lara Krofta: Dzīvības šūpulis), kas Džoliju padarīja par sekssimbolu un pasaules līmeņa kinozvaigzni.

Tagad tapis zināms – filmas jaunajā versijā Tomb Raider galvenajā lomā redzēsim pievilcīgo Alīsiju Vikanderi, kuri skatītājiem spilgti iesēdusies atmiņā gan ar lomu filmā The Danish Girl, gan vienā no zinātniskās fantastikas "saldajiem ēdieniem" Ex Machina un Gaja Ričija jaunākajā veikumā The Man from U.N.C.L.E..

Ziņa guvusi pretrunīgu vērtējumu. Kamēr vieni jūsmo, ka talantīgā un mīlīgā Vikandere mainīs līdz šim ierasto Laras Kroftas tēlu, uzticīgākie videospēļu un iepriekšējo filmu fani paziņojuši – šī aktrise nav nedz tik skaista, nedz labi trenēta, nedz tādiem dabas dotumiem apveltīta, lai varētu tēlot apetītlīgo kapeņu izlaupītāju un kļūt par sekssimbolu.

Foto: Vida Press

Viens ir skaidrs – ja patiešām 27 gadus vecā Vikandere būs jaunā Lara Krofta, tā būs citāda, smalkāka un trauslāka piedzīvojumu kārās sievietes versija, kādu to bijām ieraduši redzēt Džolijas izpildījumā.

Kino pazinēji spriež, ka jaunā Tomb Raider versija atšķirsies arī režisora izvēles dēļ – rebūtu veidos norvēģu režisors Rors Utogs, kas varētu nozīmēt spēcīgu skandināvu kino ietekmi. Tiesa, rezultātu būs iespējams novērtēt tikai nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!