Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītās nedēļas izskaņā notikušajā "Mis un Misters Latvija" konkursā galveno titulu ieguvusi 18 gadus vecā Linda Kinca (attēlā) no Ķekavas. Meitene, kurai vēl priekšā pēdējais gads vidusskolā, ir apņēmības pilna mācības apvienot ar cieņpilnu Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Kā sarunā ar "Delfi Izklaidi" atklāj Linda, tituls "Mis Latvija" nav vien ārējās dailes novērtējums. "Neuzskatu sevi par skaistāko meiteni Latvijā, jo šis nav tikai ārējā skaistuma konkurss.

Tā būtība ir iekšējā skaistumā un spēkā, kas nav mazsvarīgs, jo gatavošanās process bija ļoti intensīvs. Tagad priekšā "Mis Pasaule", un man būs liels gods tajā piedalīties un nest Latvijas vārdu pasaulē," sajūtas pēc uzvaras atklāj Linda.

Meitenei priekšā vēl pēdējais gads vidusskolā, un viņa neslēpj, ka esot mazs uztraukums par to, kā izdosies savienot gatavošanos konkursam ar mācībām. Viņa ikdienā nodarbojas arī ar mākslas vingrošanu un plāno vēl palielināt fizisko slodzi, tāpēc jau tagad skaidrs, ka viegli nebūs.

"Man reizēm šķiet, ka dienā ir par maz stundu, lai visu paspētu," smejas simpātiskā meitene. Liels atbalsts šajā saspringtajā laikā viņai bija un būs ģimene – vecāki esot apraudājušies aiz laimes, dzirdot konkursa rezultātus, un ģimene joprojām saņem apsveikuma zvanus no tuviniekiem.

Savu nākotni Linda iecerējusi saistīt ar sporta fizioterapiju, taču viņa gatava ļauties arī citiem izaicinājumiem, ko sev līdzi nesīs titula "Mis Latvija" iegūšana.

"Konkurss man bija veids kā izzināt sevi – apzinoties savas vājās puses un paspilgtinot stiprās. Esmu ieguvusi daudz jaunu draugu un kontaktu, bet pats galvenais – pozitīvas atmiņas.

Iesaku visiem jauniešiem izmēģināt iespēju un piedalīties. Jo tas nav tikai skaistuma konkurss, tas ir milzīgs darbs, ko tu ieguldi sevī, kas tevi pilnveido un pēc kura ir milzu gandarījums," iedvesmo Linda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!