Foto: F64
Šonedēļ plašākai sabiedrībai beidzot tika dota iespēja novērtēt Latvijas paralimpiešu delegācijas tērpus Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm.

Trešdien, 24. augustā, norisinājās tērpu prezentācija, kurā piedalījās desmit mūsu delegācijas sportisti.

Par lielāko pārsteigumu kļuva modes mākslinieces Ivetas Purmales no lina darinātie parādes tērpi. Katrs no tiem rotāts ar kādu latvju rakstu zīmi, ko izvēlējies tērpa valkātājs.

Īpašu uzmanību piesaistīja ratiņpaukotājas Poļinas Rožkovas (attēlā pa kreisi) tērps, ko pamanāmāku darīja drosmīgais dekoltē.

Atzinīgi paralimpiešu tērpus vērtē arī pašmāju stila eksperts Deniss Ševeļovs.

"Manu aci priecē, ka apģērbi ir kvalitatīvi un labi izskatās uz paralimpiešiem," Purmales darbu uzteic Deniss, īpaši izceļot kleitu ar pikanto dekoltē, kas parādē noteikti tiks novērtēta.

"Iespējams, par paralimpiešiem gluži kā par mūsu olimpiešiem runās visā pasaulē, pielīdzinot sportistus modeļiem. Mūsu tautieši ir vieni no glītākajiem cilvēkiem pasaulē, un tad, kad mēs esam apģērbti gaumīgi, kas notiek reti, skaistums īpaši izceļas," norāda Deniss.

Modes dzīves zinātāju nedaudz gan mulsina latvju rakstu izšuvumi, kurus, viņaprāt, tomēr labāk būtu bijis stilizēt, kā tas tika realizēts olimpiešu tērpos.

"Ceru, ka auseklīši palīdzēs izcīnīt medaļas. Citādi to esamību formā nevaru skaidrot," atzīst Ševeļovs, vēlot mūsu delegācijai veiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!