Foto: F64/LETA

Šoruden sabiedrības uzmanības epicentrā nonāca līdz šim par paraugģimeni uzskatītie Una un Māris Gavari. Sieva ar septiņiem bērniem pameta Latviju, bet tagad viņa atgriezusies, lai oficiāli nokārtotu šķiršanos.

Kā vēsta izdevums "Kas Jauns", aizvadītajā nedēļā Una ieradusies Jūrmalas tiesā, lai iesniegtu prasību šķirt laulību un ar bijušo vīru vienotos par bērnu audzināšanu.

Kā vēlāk pastāstījis Gavars, viņš saņēmis mutiskus solījumus, ka viņam nebūs liegta iespēja komunicēt ar bērniem, tomēr pagaidām ir daudz neskaidrību, kā turpināsies bijušo laulāto un viņu atvašu dzīve.

"Es uzstāju, ka bērniem ir jādzīvo ar mani savā līdzšinējā dzīvesvietā Jūrmalā, savukārt Una uzskata, ka bērniem jāpaliek Tenerifē pie viņas un viņas jaunā drauga. No manis viņa gaidīs tikai uzturlīdzekļus.

Turklāt saņēmu arī aicinājumu meklēt citu mājokli. Pavasarī mūsu ģimenes māju pārrakstījām uz Unas vārda, un viņai kā īpašniecei ir tiesības man lūgt no turienes izvākties," sūkstījies Gavars.

Viņu satraucis tas, kādā steigā viņu mudina piekrist visām sievas prasībām, tāpēc pirms piekrišanas šķirt laulību viņš vēlas garantiju, ka vēl kādreiz redzēs savus bērnus.

Ar pieciem no viņiem Gavars nav redzējies jau divus mēnešus, un īpaši viņu sāpinājusi vēsts, ka mazie bērni nemaz vairs neinteresējoties, kur ir tētis.

"Kāpēc gan prasīt, ja tagad viņiem ir jauns tēvs, kas visiem sapērk septītos aifonus, dāvina suņus, bruņurupučus un visu pārējo," žurnālam "Kas Jauns" savu bēdu stāstu atklājis Gavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!