Foto: DELFI

Ceturtdienas, 8. decembra, vakarā LNT skatītāji varēja sekot līdzi šova "Lauku sētas" dalībnieku jaunajiem piedzīvojumiem, un, kā jau ierasts, kaislības sita augstu vilni.

Tā kā dalībnieki lauku sētā kļūst arvien mazāk, saimniece pieņēmusi nopietnu lēmumu – turpmāk strādnieciņiem būs jāceļas jau sešos no rīta un pirms brokastīm jāpastrādā.

Tiesa, šova nogurdinātie vīri un sievas uz celšanos tik naski nebija. Kad saimniece agrā rīta stundā pamanīja, ka viņi vēl nav ķērušies pie darba un gulšņā šķūņaugšā, brašā Ieva ņēma rokās bisi un raidīja gaisā brīdinājuma šāvienus, izraujot guļavas no snaudas.

Darbu šajā nedēļā bija daudz. Dārza un dobju ravēšana tika uzdota māsām Jogitai un Jolantai. Klēts nokrāsošana tika uzticēta Mairitai un Rūdolfam, kā arī Ilzītei un Unai, bet pie šķūņa pamatu ieliešanas tika norīkoti Sandis, Ieva, Vija un Ilgvars.

Foto: DELFI
Pavāriem Mairitai un Rūdolfam šajā nedēļā bija īpaši sarežģīti, jo gandrīz viss ēdamais viņiem bija jāsagādā no meža vai upes, bet jau pirmajā maltītē Mairita un Rūdolfs nonāca nepatikšanās, jo maltītes gatavošanā bija izmantojuši sasaldētu gaļu no krājumiem.

Saimniece gan uzņēmās abiem palīdzēt un veda uz mežu rādīt, ko tur iespējams atrast, un vēlāk abi pavāri jau demonstrēja īpašu meistarību, ceļot galdā gardum gardus gliemežus, uz ko gan ēdāji skatījās ar aizdomām.

Lai gan iepriekšējā epizodē dalībnieki atbalstīja Vijas atgriešanos šovā, jau īsi pēc darbu uzsākšanas sākās mēļu trīšana par kundzes laiskošanos un lēnajiem tempiem, tomēr nedēļas beigās saimniece teica savu vārdu un Viju ar Ilgvaru atzina par nedēļas čaklākajiem strādnieciņiem.

Foto: DELFI
Sliņķu godu izpelnījās Una un Ilzīte, bet iekšējā balsojumā viss nogāja greizi – lai gan pirms tam dalībnieki bija sadalījušies koalīcijās, sazvērnieki viens otru bija pārpratuši, un rezultātā divi pāri saņēma vienādu balsu skaitu.

Pupiņu šķirošanās Ieva uzveica Mairitu, bet izšķirošajā pārbaudījumā – piena liešanā burkā, uz aci ielejot noteiktu litru skaitu – labāk veicās Mairitai un Rūdolfam, tāpēc mājās bija jādodas Unai un Ilzītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!