Foto: Vida Press
Dažkārt ārvalstu seriālos un filmās varam baudīt atsauces uz Latviju vai latviešiem, bet latviešu valodu dzirdēt gadās reti. Šonedēļ pārsteigumu sarūpējis "FOX" seriāls "Brooklyn Nine-Nine".

Lai gan amerikāņu kinoprojektos kriminālas autoritātes visbiežāk runā krievu valodā vai angliski ar izteiktu Austrumeiropas akcentu, šoreiz bīstamā situācijā skan latviešu valoda.

Seriāla ceturtās sezonas 10. sērijai dots nosaukums "Captain Latvia" ("Kapteinis Latvija"), un tajā seriāla varoņi, meklējot īpašu Ziemassvētku dāvanu, nonāk pārlieku tuvu kriminālam grupējumam no Latvijas un sastopas arī kādu brašu latviešu apsargu, kurš nav miermīlīgi noskaņots.

Kad izskanējis svarīgākais jautājums "Ko tu te dari?" un draudi "Tagad tu mirsi", sākas cīņas aina, kuras laikā seriāla varonis Čārlzs naidīgi noskaņotajam apsargam paziņo, ka "laiks doties uz podiņa".

"Brooklyn Nine-Nine" seriālu sāka demonstrēt 2013. gadā. Vienā no galvenajām lomām tajā redzam komiķi Endiju Sambergu (attēlā), seriāls iemantojis gana lielu popularitāti un skatītāju mīlestību un saņēmis divas "Zelta globusa" balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!