Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tas, ka Saūda Arābijas karalis Salmans bin Abduls Azizs (attēlā) dzīvo ar vērienu un naudu savai labsajūtai nežēlo, nav nekāds jaunums. Nesen viņš izbaudījis īpaši greznu atvaļinājumu Marokā, un ārvalstu mediji satraukti vēsta, ka augstmaņa brīvdienu tēriņi sasnieguši prātam neaptveramu summu – aptuveni 100 miljonus ASV dolāru.

Plašsaziņas līdzekļi jau agrāk vēstījuši, ka Saūda Arābijas karalis ceļo ar vērienu. Tā, piemēram, šī gada sākumā vizītē uz Indonēziju viņš līdzi ņēma 459 tonnas bagāžas, tostarp divus "Mercedes-Benz" limuzīnus. Savukārt pirms diviem gadiem Franču Rivjērā tika slēgta vesela pludmale, lai kundziņš varētu netraucēti atpūsties.

Savukārt šovasar karalis devies atpūsties uz Marokas pilsētu Tanžeru, un izraēliešu izdevums "Haaretz" izskaitļojis, ka Salmana mēnesi garās brīvdienas izmaksājušas aptuveni 100 miljonus ASV dolāru.

Tiek vēstīts, ka karalis jūlija izskaņā vietējā Tanžeras lidostā ieradies ar pompu – viņu tur sagaidījis pats valsts premjerministrs. Salmans apmeties 30 hektāru lielā īpašumā, savukārt viņa pavadošā svīta izmitināta pilsētas dārgākajās un smalkākajās viesnīcās.

Karalim atpūtas braucienā līdzi devušies aptuveni 1000 cilvēki – ministri, padomnieki, radinieki, apsargi un biznesa partneri, kuru vajadzībām dažādās viesnīcās rezervēti 800 numuriņi un noalgotas vislabākās valsts ēdināšanas kompānijas.

Izraēliešu izdevuma rīcībā nonākusi informācija, ka karaļa pavadošās svītas vajadzībām izīrētas vismaz 200 automašīnas, turklāt pats Salmans vairākus auto ņēmis līdzi savā milzu bagāžā no Saūda Arābijas.

Ārzemju mediji vēsta, ka Salmana šīsvasaras brīvdienas ir, iespējams, visu laiku dārgākās, kādas jebkad pieredzētas. Turklāt karaļa izšķērdība krietni silda Marokas ekonomiku. "Haaretz" ziņo, ka Saūda Arābijas ķēniņa iztērētā naudiņa sastāda aptuveni 1,5% no Marokas šī gada tūrisma ieņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!