Foto: Publicitātes foto
Pēc "Delfi" publikācijas, kurā vēstījām par grupas "Olas" neapmierinātību saistībā ar viņu neiekļaušanu "Zelta mikrofona" balvu nominācijā, ceremonijas rīkotāji ir pārskatījuši kategoriju "Straumētākais ieraksts" un tomēr iekļāvuši repa māksliniekus piecu labāko vidū.

Šonedēļ vēstījām par hiphopa apvienības "Olas" neizpratni saistībā ar dziesmas "Dzīvot kaifs" acīmredzamajiem panākumiem klausītāju vidū, taču skaņdarbs nez kāpēc netika nominēts balvai kā gada straumētākais ieraksts. Grupas pārstāvis Žanis Pavlovskis sarunā ar "Delfi" pauda sašutumu par šādu pavērsienu, jo straumējumu dati taču nemelo – "Dzīvot kaifs" visās populārākajās vietnēs bijusi varen klausīta dziesma. Plašāk lasāms šajā rakstā.

"Zelta mikrofons" ir pārskatījis datus un piektdienas vakarā informēja "Delfi", ka "Olu" dziesma tomēr iekļauta nominācijā. Kā skaidro rīkotāju pārstāve Aiga Leitholde, misēklis aprēķinos radies "cilvēciskas kļūdas dēļ".

"Atvainojamies apvienībai "Olas" un novērtējam Žaņa Pavlovska vērīgumu un sekošanu līdzi straumēšanas topa datiem, kuros dziesmai "Dzīvot kaifs" gada griezumā ir veicies lieliski. Mūziķu iesaistīšanās industrijas norisēs ir ļoti svarīga - tā ļauj mums veikt svarīgus uzlabojumus un novērst negaidītas kļūmes," saka "Zelta mikrofona" producente Elita Mīlgrāve.

Tādējādi balvai par straumētāko ierakstu kvalificējušās šādas dziesmas:

"25" - Gacho;

"Raķešu zinātne" - Fiņķis, Patrisha;

"Dzīvot kaifs" - apvienība "Olas";

"Degviela" - "Singapūras satīns";

"Aijā" - "Sudden Lights".

"Olas" no šī piecinieka "izstūmušas" iepriekš tur iekļauto "Singapūras satīna" skaņdarbu "Labvakar".

"Delfi" jau vēstīja, ka 17. janvārī tika nosaukti "Zelta mikrofona" balvai nominētie mākslinieki 21 kategorijā. Ar pilnu nominantu sarakstu var iepazīties šajā rakstā. Balvu ceremonija gaidāma 8. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!