Foto: Mango

Mango.lv turpina būt liecinieki neikdienišķiem notikumiem, kas norisinās, kad ar saviem koncertiem uzstājas leģendārā grupa The Hobos ar nemirstīgo līderi Rolandu Ūdri (attēlā) priekšgalā.

Pirms nedēļas rakstījām par kailajām krūtīm Salacgrīvā, savukārt tikko notikušajā Tele2 Baltic Beach Party Liepājā pēc Rolanda Ūdra un biedru koncerta no skatuves tika nodzīts Liepājas domes deputāts Luijs Fonteins, kurš mēģināja uzrunāt publiku un atteicās klausīt pasākuma organizatoru prasībai skatuvi pamest.

Par to, ka šogad bīčpārtija teritorijā atrodas Fonteins un organizētāji ir nobijušies no iespējamiem ekscesiem, aizkulisēs tika runāts jau pirms The Hobos uzstāšanās. Tieši pirms grupas kāpšanas uz skatuves Fonteins, tērpies rokkoncertam piemērotās drānās - spilgti sarkanās piegulošās biksēs ar melniem liesmu siluetiem, - kāpa uz skatuves, taču tikai pārliecinājās, ka Mārtiņa Burkevica basģitāra ir uzskaņota, un vairāk uz skatuves nerādījās.

Kad The Hobos bija beiguši uzstāšanos, Fonteins uz skatuves parādījās vēlreiz un sāka uzrunāt publiku. Kāds no skaņu tehniķiem sāka raut nost deputāta mikrofonu, savukārt Fonteins sāka viņu viegliņām spārdīt. Augumā nelielais skatuves tehniķis tomēr arī veica dažas draudīgas kustības, pēc kurām Fonteins iesita viņam ar mikrofonu pa galvu un devās nost no skatuves. Nenonācis līdz galam pats pēc brīvas gribas, Fonteins sastapās ar apsargu, kurš tobrīd devās palīgā skaņu tehniķim un sākās neliela laušanās. Vairāk Fonteins uz skatuves tomēr neatgriezās.

Jāatgādina, ka Fonteins un bīčpārtija organizētāji brāļi Mediņi jau vairākus gadus nelolo īpaši siltas jūtas viens pret otru. Savulaik Fonteins apsūdzēja Mediņus, ka tie sava biznesa - mūzikas kluba Pablo un Latvijas 1. rokkafejnīcas - interesēs lobējot Liepājas likumsargājošo orgānu reidus uz Fonteina mūzikas klubu, lai tur meklētu tirdzniecības pārkāpumus. Savulaik aiz dusmām uz brāļiem Mediņiem Fonteins divus gadus pēc kārtas rīkoja Fontaine Festival vienlaikus ar Beach Party, lai atņemtu iespējamo publiku.

Šogad dāņu izcelsmes uzņēmēju un rokmūziķi Fonteinu (īstajā vārdā Stīns Lorencs), pateicoties ekscentriskajai reklāmas kampaņai ievēlēja Liepājas domē no Sabiedrība citai politikai saraksta. Lai gan Fonteins partijas sarakstā bija iekļauts kā pēdējais, tieši viņš, pateicoties pievilkto plusiņu skaitam, vienīgais iekļuva pilsētas domē. Līdzko iekļuvis domē, Fonteins paziņoja, ka domē darbosies kā neatkarīgais deputāts un šo partiju nepārstāvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!