Foto: Mango

Ik pa brīdim pašmāju medijos parādās dažādas ziņas par vietējām zvaigznēm, kuras, kā izrādās vēlāk, neatbilst patiesībai. Šajā sakarā portāls Mango noskaidroja, kas bijušas absurdākās baumas, ko par sevi lasījuši Latvijas šovbiznesa aktīvākie darboņi.

Ellai izsisties palīdzējuši miljonāri vecāki

Dziedātāja Ella jeb Elīna Fūrmane (attēlā) sarunā ar portālu Mango atzīst, ka trakākā bauma, kas palikusi atmiņā, ir savulaik izskanējušās runas, ka meitenei izsisties mūzikā palīdzējis kāda bagāta labvēļa atbalsts. Tāpat neilgi pēc viņas dalības vienā no Talantu fabrikas šoviem gan drukātajos medijos, gan interneta portālos parādījušās ziņas, ka dziedātāja nāk no ļoti turīgas ģimenes. "Visur bija rakstīts, ka esmu miljonāra meitiņa, un tikai tāpēc esmu uz skatuves," stāsta Ella, kura augusi mūzikas skolotājas ģimenē, bet tēvu zaudējusi 13 gadu vecumā. "Katru nedēļu nākas lasīt visādas muļķības, un 80 procenti no publicētā ne tuvu neatbilst patiesībai, bet tāds jau ir žurnālistu darbs."

Gunārs Kalniņš stājies homoseksuālās laulībās

Šobrīd ārzemēs dzīvojošais komponists un dziedātājs Gunārs Kalniņš izklaides portālam Mango atzīst, ka allaž masu medijos rotējušas dažādas spekulācijas ap viņa privāto dzīvi, ko "apraksta nerealizējušies ļautiņi", bet kā pēdējo preses radīto baumu Kalniņš min publikācijas par viņa privāto dzīvi - pārcelšanos uz dzīvi Spānijā un it kā notikušajām laulībām ar draugu. "To aizsāka žurnāls Kas ļauns jeb Kas Jauns," ironizē Kalniņš, kurš pat apsvēris domu pašmāju medijus par nepatiesās informācijas izplatīšanu sūdzēt tiesā.

Candy mainījusi seksuālo orientāciju

Dziedātāja Candy jeb Liene Bronuša atzīst, ka rakstiem par sevi pašmāju medijos viņa ar pārāk lielu aizrautību nesekojot līdzi, bet kā spilgtāko pēdējā laikā presē pamanīto baumu viņa min publikāciju portālā Vipi.lv, kur bija ievietota dziedātājas un kādas viņas draudzenes fotogrāfija ar parakstu, ka Candy, iespējams, mainījusi seksuālo orientāciju. "Es jau to biju dzirdējusi arī agrāk, bet ne mani, ne manus tuviniekus tas nekādi neietekmē, jo viņi mani pazīst vislabāk. Pie tam tas ir absurdi, jo man ir bērns un bija vīrs," smejas Candy. Tāpat bijuši raksti, kuros apgalvots, ka dziedātājai esot silikona krūtis. "Tas viss nav taisnība, bet man ir pilnīgi vienalga, ko par mani izdomā. Lai jau cilvēki fantazē, ja nav nekā labāka, ko darīt."

Artūrs Skrastiņš maestro Paulu nosaucis par stulbeni

Dailes teātra aktieris un viens no seriāla UgunsGrēks galvenajiem varoņiem Artūrs Skrastiņš, izdzirdot jautājumu par trakāko baumu, ko viņam par sevi nācies lasīt kādā no pašmāju medijiem, sākumā gardi nosmejas. "Labs jautājums. Reiz Vakara Ziņās bija raksts, kurā tika apgalvots, ka es esmu Raimondu Paulu nosaucis par stulbeni. Tas bija toreiz, kad teātri slēdza lielajiem restaurācijas darbiem un mēs bijām sarīkojuši ballīti," stāsta Skrastiņš. Pauls, sveicot aktierus, bija Skrastiņam pasniedzis dārga viskija pudeli, un Vakara Ziņu rakstā ticis apgalvots, ka, saņemot šo dzērienu, Skrastiņš pie sevis nobubinājis: "Stulbais Pauls!" Sarunā ar izklaides portālu Mango aktieris smejoties atzīs, ka nekādā gadījumā un nekādos apstākļos nebūtu maestro šādi apvainojis.

Gvido Linga vienlaikus bijis precēts ar divām sievām

Mūziķis Gvido Linga stāsta, ka gadu gaitā visādas muļķības nācies lasīt, bet visspilgtāk viņš atceras nelāgo pārsteigumu, ko viņam savulaik sagādājis žurnāls Privātā Dzīve. "Kad precējos ar savu otro sievu Eviju, tieši kāzu dienā Privātajā Dzīvē parādījās raksts, ka, pirmkārt, es Eviju precu, jo viņa ir grūtniecības pēdējos mēnešos, un, otrkārt, ka mana iepriekšējā laulība nav likumīgi šķirta. Kāds bija parūpējies par šādu "dāvanu" tieši kāzu dienā," ar nelielu rūgtumu atceras Linga. Viņš pieļauj, ka šādu baumu nonākšana žurnālu lapaspusēs skaidrojama ar žurnālistu vēlmi halturēt un neiedziļināties faktos. "Reiz kāds cits izdevums bija uzrakstījis, ka grupas Linga basģitārista Armanda Cālīša mamma ir mana sieva. Tas varbūt būtu smieklīgi, ja vien Armanda mamma jau pirms krietna laika nebūtu mirusi ar vēzi."

Andris Ērglis uz skatuves kāpj "pārpālī"

Liepājas mūziķis un TV3 šova Koru kari 2 Violetā kora vadītājs Andris Ērglis izklaides portālam Mango atzīst, ka visām baumām, kas lasītas medijos, viņš nevarot izsekot līdzi. "Latvietim jau patīk baumot, un dzirdēts ir daudz," smejas Ērglis. "Kad uzstājos, es alkoholu vispār nelietoju - tikai retos gadījumos, kad kakls ir ciet, iedzeru 25 gramus. Bet pēc viena koncerta kāds nelabvēlis bija izplatījis ziņas, ka uz skatuves esmu kāpis galīgā pārpālī. Kad es to dzirdēju, tas mani patiešām šokēja," atceras Ērglis. Toreiz gan šī ziņa līdz masu medijiem nav nonākusi, bet sajūtas par izplatītajām runām bijušas dziedātājam nepatīkamas.

Rolands Ūdris izdarījis pašnāvību

Grupas The Hobos līderis Rolands Ūdris atceras kādu visnotaļ amizantu mākslīgi radītu baumu. "Reiz žurnālā Kas jauns bija rakstīts par to, ka es esmu izdarījis pašnāvību. Laikam šiem aptrūkās tēmas, tāpēc sāka domāt, kurš gan varētu būt nomiris. Izsecināja, ka es varētu būt piemērotākais. Bet tomēr dīvainā kārtā gribēja uzzināt arī manu viedokli, tāpēc piezvanīja. Acīmredzot pēc manas atbildes bija nedaudz vīlušies, tomēr savu ģeniālo ideju novārtā nepameta: žurnālā bija lieliem burtiem virsraksts "ROLANDS ŪDRIS IZDARĪJIS PAŠNĀVĪBU". Un apakšā mazākiem burtiņiem pierakstīts: "Mūziķis pats šīs baumas noliedz"."

Guntars Račs un grupa "Jauns mēness" ir geji

Dzejnieks un izdevniecības Mikrofonu ieraksti vadītājs Guntars Račs atzīst, ka viņam daudzu gadu gaitā no presē rakstītā nekas spilgts atmiņā nav iespiedies, bet atklāj, ka pirms divdesmit gadiem, 1989. gadā, kad dzeltenā prese Latvijā vēl nemaz nebija īsti izveidojusies, viņš dzirdējis apkārt klīstam runas, ka visi grupas Jauns mēness dalībnieki, tajā skaitā arī viņš un Ainārs Mielavs, esot geji. "Tas mūs patiesi uzjautrināja," senās runas atceras Račs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!